Productief NWC verslaat tweedeklasser SSS'18 en bekert verder

NWC blijft de uitstekende vorm vasthouden. Op dinsdag 4 december rekenden de Astenaren in de derde bekerronde af met tweedeklasser SSS'18 (3-6) en treft men in ronde vier eersteklasser Wittenhorst.

Voor trainer Roel Nabuurs was het de ideale testcase, vanavond in een ijskoud Overloon. Voor hem was het de kans om te bekijken in hoeverre zijn team opgewassen zou zijn tegen SSS'18, de nummer drie in klasse 2H. Wat heet. NWC beleefde een wervelende start op sportpark De Raay en stond na vijf minuten al met 0-2 voor.

De eerste Astense treffer kwam op naam van Tijs van Tilburg, die alleen voor keeper Daan van der Vondervoort werd gezet door Merijn van Brussel en niet faalde: 0-1. Kort daarop deed Jeroen van Deursen een duit in het zakje door met een schot achter zijn standbeen binnen te schieten: 0-2. NWC startte derhalve formidabel, maar aan de overkant ontstond gaandeweg steeds meer gevaar. Eerst via een poging van Koen van Bree en daarna (met meer succes) via de voet van linkerspits Burak Tastan. Hij kapte de NWC-verdediging uit en verschalkte vervolgens doelman Stefan Vaas: 1-2. Het spelbeeld golfde op en neer en de toeschouwers hoefden zich allerminst te vervelen. NWC trok de 1-2 voorsprong over de ruststreep en ging met een positief gevoel de kleedkamer in.

Na de pauze leken de oranjehemden het bekerduel al vroeg in het slot te gooien. Een hoekschop van Luuk Castelijns belandde voor de voeten van Van Deursen, die niet nadacht en de bal in het netje legde: 1-3. Enkele minuten later kwam NWC goed weg toen middenvelder Van Bree de lat raakte met een kopbal, maar verder controleerden de gasten de wedstrijd heel behoorlijk en werd er bij vlagen uitstekend voetbal gespeeld. NWC barst van het zelfvertrouwen en dat was ook duidelijk te zien. De slotfase was al helemaal de moeite waard, want in de laatste acht minuten vielen nog eens vijf doelpunten. Van Brussel zette namens de Astense ploeg de 1-4 op naam na prima voorbereidend werk van Van Tilburg, en laatstgenoemde zorgde met een fraaie afstandsknal voor de 1-5. SSS deed nog wel wat terug dankzij invaller Maarten Sluiter (die Vaas oog in oog versloeg) en een rake kopbal van de boomlange Koen Voesten, waardoor de stand veranderde in 3-5. Het slotakkoord was wel voor NWC. Van Deursen kreeg net als bij de 1-3 een afgeslagen bal voor zijn voeten en knalde binnen: 3-6.

Daarmee noteerde de formatie van Nabuurs een fraaie teamprestatie tegen een op papier sterke opponent, waardoor het bekeravontuur nog niet ten einde is. Op zondag 23 december gaat NWC op bezoek bij eersteklasser Wittenhorst, dat geen enkele genade kende met Avesteyn en met liefst 12-1 won van de vierdeklasser.

Op zondag 9 decembe speelt NWC voor de competitie thuis tegen Merefeldia om 14.00 uur.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Mark Bosch (46' Jeremias Carlos David), Merijn van Brussel, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (67' Aziz Sabbar) en Tijs van Tilburg.


Trefwoorden: nwc sss18
Geplaatst

woensdag 05 december 2018 | 07.12 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 05 december 2018 | 06.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub