Publieksavond Jan Paagman Sterrenwacht over mars

Op vrijdag 14 december staat de publieksavond bij de Jan Paagman Sterrenwacht aan de Ostaderstraat in Asten in het teken van de planeet Mars.

Van alle planeten is Mars de enige planeet waar een mens, weliswaar met de nodige beschermende maatregelen, zou kunnen verblijven. Ooit was er op Mars water. Er stroomden zelfs rivieren.

In de lezing, die om 19.00 uur begint, zal Harrie Eijsbouts verhalen over deze rode planeet, die al enige maanden de avondhemel siert en die ook die avond kan worden waargenomen. Er zal ook aandacht zijn voor de Marslander ‘Insight’, die eind november op Mars een geslaagde landing uitvoerde en die in de komende jaren baanbrekend onderzoek zal uitvoeren.

Na de lezing neemt Rob Fritsen de groep mee naar het Pieterse planetarium, waar de bezoekers uitleg krijgen over de bewegingen die hemelobjecten aan het firmament maken.

En tot slot wordt de koepel opengedraaid voor een blik op het hemelgewelf met uiteraard ook een blik op de planeet Mars en op de Maan die dan in zijn eerste kwartier staat.

Het programma begint stipt om 19.00 uur.

De entreeprijs voor volwassenen is € 4 en voor kinderen tot en met 16 jaar € 2.

 


Trefwoorden: jan paagman sterrenwacht publieksavond mars rob fritsen harrie eijsbouts
Geplaatst

donderdag 06 december 2018 | 12.23 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 15 december 2018 | 12.25 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub