SIRIS.nl

Themabijeenkomst in Heusden over ‘Zorg verandert’

KBO en Dorpssteunpunt Heusden voor Wonen, Welzijn en Zorg houden gezamenlijk een themabijeenkomst over de veranderingen in de zorg.

Die vindt plaats op woensdag 30 september in Hart van Heuze en begint om 13.30 uur.

Vanwege overheidsbeleid en de bezuinigingen in de zorg en de overheveling van zorgtaken naar de gemeenten vinden er momenteel vele veranderingen plaats in de zorg.

KBO en Dorpssteunpunt vinden het belangrijk ouderen voor te bereiden op de gevolgen die zij daarvan ondervinden en zoveel mogelijk te informeren waar men terecht kan als men zorg of ondersteuning nodig heeft.

Dorien Kloosterman houdt namens Zorgbelang Brabant een inleiding over ‘Wat verandert er in de langdurige en de kortdurende zorg’ en Marleen Rutten en Ine Grosfeld van Peel 6.1 houden een inleiding over ‘Wat biedt de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) door de gemeente/Peel 6.1’.

Na de pauze wordt ingegaan op de activiteiten voor zorg, ondersteuning en diensten voor hulp in Heusden en wat mensen voor elkaar kunnen betekenen, individueel of in de organisaties.

Daarna volgt een interviewronde, waarin Mayke Peters, de dorpsondersteuner van Heusden, wijkverpleegkundige Jessica van Genugten en cliëntondersteuner Jan Bosch van KBO Kring Asten geïnterviewd worden over hun werk.

De middag eindigt uiterlijk om 16.30 uur.