SIRIS.nl

Koen Meuffels naar Team Freudenberg

De Somerense motorcoureur Koen Meuffels gaat naar Team Freudenberg.

Dat is een verrassing omdat het team hierbij van drie naar vier rijders gaat in de zeer competitieve World Supersport 300 klasse en daarmee een World Cup-wedstrijd winnaar weet vast te leggen van het jaar 2018. Koen Meuffels reed, niet geheel onsuccesvol, vorig jaar ook met een KTM RC390 R zodat hij met bekend materiaal in Team Freudenberg aan de slag gaat.

Carsten Freudenberg: "Iedereen die het seizoen 2018 heeft gevolgd weet dat Koen Meuffels de eerste overwinning in het wereldkampioenschap voor KTM in de Supersport 300 klasse binnenhaalde. Koen is een van de snelste coureurs in deze klasse en hij zal met zijn ervaring een uitstekende versterking zijn voor ons team. Ik ben erg blij met deze samenwerking. Koen zal ons allemaal verrassen, ik ben ervan overtuigd. We starten het Supersport 300 Wereldkampioenschap met vier coureurs in 2019. We kijken nu al uit naar de eerste gezamenlijke test. De jongens zullen elkaar gaan motiveren, dat zal interessant zijn''. 

Koen Meuffels: "Ik ben heel blij dat ik samen mag werken met dit zeer succesvolle team. Met de jarenlange ervaring die Team Freudenberg heeft in diverse kampioenschappen kunnen we zeker voor de overwinning vechten. Het is belangrijk voor mij dat ik deel uitmaak van een professioneel team waarin een goede samenwerking heerst. Na wat ik het afgelopen seizoen heb kunnen zien, kom ik precies op het juiste moment. Ik heb bewezen dat ik races kan winnen en kan vechten voor het podium. Met de ervaring van 2018 denk ik dat ik nog constanter en competitiever kan zijn in 2019".