SIRIS.nl

Tweede voorronde Maestro 2019 Someren-Eind

Op zaterdag 22 december vond in De Einder in Someren-Eind de tweede voorronde plaats om de titel Maestro 2019 van Muziekvereniging Juliana.

Voor deze tweede en laatste voorronde lag er voor iedere Maestro een musicalwerk op de lessenaar.

De zes Maestro’s John van den Eijnde, Yara Peters, Guido Schoolmeesters, Wilma Veltman, Tonny van Gemert en Denis van Eijk presteerden weer boven verwachting goed.

Ieder dirigeerde een musicalwerk en kreeg hiervoor punten van de jury bestaande uit Tjeu Snoek, Magda Schoolmeesters en Wil Lomans. Het publiek liet via een applausmeter weten wat ze ervan vonden. 

Na deze twee voorrondes gaan alle kandidaten door naar de finale op zaterdag 12 januari om 20.00 uur in de bedrijfshal van Groentekwekerij Van den Einden aan de Nieuwendijk in Someren-Eind.

Dan dirigeren ze twee muziekstukken. Bovendien zal dan ook gast-Maestro, burgemeester Dilia Blok, de grote Feestmedley dirigeren. Dit muziekstuk is tevens de opmaat voor het Promsconcert, dat de jubilerende Muziekvereniging eind november gaat brengen.

Het aantal behaalde punten uit de voorrondes en de prestaties in de finale worden bij elkaar opgeteld. Samen met het resultaat van een stemming via social media wordt uiteindelijk bepaald wie de twee best scorende kandidaten zijn. Die twee dirigeren het finalestuk. Na afloop hiervan beslissen de leden van het harmonieorkest samen wie zich de grote “Maestro 2019” mag noemen.

Kaarten voor de finale zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website www.muziekverenigingjuliana.nl en kosten € 7,50 per stuk en aan de dagkassa € 10.

Ook zijn kaarten te koop bij Bakkerij Van Eijk en Cafetaria Perwillie.