Klassiek in De Ruchte

Op zondag 20 januari is er klassieke muziek te horen in De Ruchte in Someren, ditmaal vertolkt door pianist Christian Sanders met in het voorprogramma de 13-jarige Bart Sijmens op marimba.

Deze zondagochtendconcerten zijn intieme en persoonlijke concerten van hoog niveau, waardoor je klassieke muziek op een bijzondere manier ervaart. 

Tevens hebben deze concerten een competitie-element.

Na iedere concert brengen de bezoekers hun stem uit op de musicus van het hoofdprogramma.

Aan het einde van het seizoen vindt de finale plaats met de twee meest gewaardeerde optredens. Het publiek stemt dan welke musicus de eerste en welke de tweede prijs ontvangt.  

Aanvang van het concert is 11.00 uur.

De entree bedraagt € 12,50, inclusief koffie/thee en garderobe.

Meer info: www.deruchte.nl.

Christian Sanders (24 september 1988, Groningen) kreeg op 7-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert. 

Bart Sijmens is leerling van het Kunstkwartier in Helmond. Hij heeft nu al op verschillende grote podia gestaan zoals Het Speelhuis. Bart begon op 7-jarige leeftijd met slagwerkles. Eerst maakte hij, zoals de meeste leerlingen, kennis met het ritmisch slagwerk op de kleine trom en het drumstel. Al snel bleek dat Bart talentvol was en raakte hij ook enthousiast voor het melodisch slagwerk, zoals marimba, xylofoon en vibrafoon.


Trefwoorden: klassiek in de ruchte de ruchte christian sanders bart sijmens
Geplaatst

vrijdag 11 januari 2019 | 11.41 uur

Laatst gewijzigd

zondag 20 januari 2019 | 13.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub