Voetbalclub Olympia Boys uit Ommel hield op zondag 13 januari de elfde winterloop.

Het waren meer herfstachtige dan winterse omstandigheden bij deze winterloop.

De organisatie was tevreden met bijna 90 deelnemers, waarvan 19 jeugdigen onder de twaalf jaar, waarvoor een aparte categorie was opgenomen in de wedstrijd.

Een aanpassing van het parcours nabij Landgoed Kraneven werd als positief ervaren door de atleten.

Alvorens het startschot viel werd een moment stilte gevraagd voor een trouwe deelneemster Moniek Eijsbouts die helaas afgelopen jaar is overleden. De winnares bij de dames, Lusan Jansen, had voor aanvang van de wedstrijd al aangegeven een extra vierde rondje te lopen voor Moniek als aandenken.

De jeugdige atleten vertrokken een halve minuut later dan de volwassenen.

Enkele jonge deelnemers vonden één rondje te weinig en gingen ook voor de volle drie rondes.

Bij de jeugd werden de winnaars over één rondje Max van Rooij en Niek Vinken in dezelfde tijd van 14.50 minuten. Op de derde plaats gevolgd door Jochem Beijers in een tijd van 15.11 minuten.

Bij de dames noteerde Lusan Jansen de snelste tijd van 32.50 minuten. Zij werd gevolgd door Fiona Jaberg in een tijd van 37.21 minuten en op een derde plaats Linda Verstappen in een tijd van 43.20 minuten.

Bij de heren was het de ervaren atleet Hans van de Mortel, die in een tijd van 30.50 minuten als winnaar over de streep kwam. Jos de Groot eindigde als tweede in 33 rond. Derde werd  Daniël Drummen, die een tijd van 33.27 noteerde.


Trefwoorden: winterloop olympia boys
Geplaatst

maandag 14 januari 2019 | 12.31 uur

Laatst gewijzigd

maandag 14 januari 2019 | 11.31 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub