Op woensdag 9 januari was er in het heemhuis van heemkundekring De Vonder een bijeenkomst waar de personalia van Frits de Bruijn werden overgedragen aan de heemkundekring.

Ruim tien jaar geleden werd initiatiefnemer Henk Bukkems benaderd door Emmy de Bruijn, een zus van Anneke de Bruijn, met de vraag of hij de personalia van Frits de Bruijn op een gedenkwaardige manier wilde opbergen. Anneke de Bruijn was kort daarvoor overleden en Emmy had van de executeur de verzetsonderscheidingen van Frits de Bruijn gekregen. Emmy vond het heel belangrijk dat de onderscheidingen een goed plekje zouden krijgen, ook na haar overlijden. Emmy overleed in 2015.

Er werd in goed overleg besloten dat het pand Anneke de Bruijn de ideale plek was voor de onderscheidingen. Omdat het destijds nog onzeker was wat er met het pand zou gebeuren, werd er bewust gewacht totdat daar duidelijkheid over kwam. Inmiddels is daar duidelijkheid over en daarom werd er besloten dat er nu iets gedaan moest worden met de onderscheidingen.

Uiteindelijk is er besloten om de personalia van Frits de Bruijn onder te brengen bij de heemkundekring De Vonder. Weliswaar is dit niet in Asten, maar de belangrijkste wens was dat de nagedachtenis van Frits de Bruijn in leven zou blijven. Volgens initiatiefnemer Henk Bukkems is het niet heel erg dat dit in Someren is, het is namelijk heemkundekring De Vonder Asten-Someren.

De personalia kunnen bezichtigd worden in het heemhuis tijdens de openingstijden. Het heemhuis is open op dinsdag 9.00 uur tot 12.00 uur en donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur. Ook kan er op afspraak een bezichtiging plaatsvinden.


Trefwoorden: de vonder frits de bruijn
Geplaatst

dinsdag 15 januari 2019 | 16.06 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 15 januari 2019 | 15.07 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub