SIRIS-tv zendt op zaterdag 19 en zondag 20 januari het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Intentieovereenkomst getekend

Op donderdag 17 januari werd in het gemeentehuis van Asten een intentieovereenkomst getekend tussen de gemeente Asten en de Stichting Gemeenschapshuis Asten. Wethouder Janine Spoor en bestuursleden Henk van den Berg en Hans Keulen van Stichting Gemeenschapshuis Asten, tekenden de overeenkomst voor de samenwerking om te komen tot een locatiekeuze voor het vernieuwde of nieuwe gemeenschapshuis in het centrum van Asten. 

Denis van Eijk Maestro 2019

Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind hield op zaterdag 12 januari de finale van Maestro 2019. Zo'n zeshonderd toeschouwers genoten van de dirigeerkunsten van de zes maestro's John van den Eijnde, Yara Peters, Guido Schoolmeesters, Wilma Veltman, Tonny van Gemert en Denis van Eijk.

Harmonie St. Cecilia viert 125-jarig jubileum

Harmonie Sint Cecilia uit Asten bestaat 125 jaar. Het hele jaar door worden er tal van activiteiten georganiseerd om dit jubileum met jong en oud te vieren. De start van dit jubileumjaar was op zondag 13 januari met een receptie in De Klepel. Voorafgaand aan de receptie luisterde Harmonie St. Cecilia de Heilige Mis op in de H. Maria Presentatiekerk.

Receptie 125 jaar Harmonie St. Cecilia deel 1

Harmonie Sint Cecilia uit Asten bestaat 125 jaar. Het hele jaar door worden er tal van activiteiten georganiseerd om dit jubileum met jong en oud te vieren. De start van dit jubileumjaar was op zondag 13 januari met een receptie in De Klepel. U ziet deel 1 van het tv-verslag van deze jubileumreceptie.

Oproep gouden paren

Het Astens Mannenkoor organiseert ieder jaar het Gouden parenconcert voor echtparen uit Asten-dorp die het voorgaande jaar hun gouden of diamanten huwelijksjubileum vierden. Voor de echtparen, die dat huwelijksjubileum in 2018 beleefden, vindt dit concert plaats op 13 april. Jos de Vries en Louis Hoefnagels van het Astens Mannenkoor roepen de gouden en diamanten paren op om zich te melden.

Koninklijke Erepenning Muziekvereniging Juliana

Burgemeester Dilia Blok reikte op zaterdag 12 januari de Koninklijke Erepenning uit aan Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind. Dat gebeurde tijdens het muziekspektakel Maestro 2019.

Het programma deel 2:

Pastorie opent de deuren

Op 1 januari is de initiatiefgroep ‘Pastorie in Someren-Eind’ gestart met een laatste ultieme poging om, als dorp, voldoende middelen bij elkaar te krijgen om de pastorie met de tuin te verwerven en er een mooie invulling aan te geven. De initiatiefgroep heeft zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen op de verspreide folder dat zij deze laatste poging nog graag een vervolg wil geven. Daarom worden er open inloopdagen gehouden.

Mannenkerkkoor Bonum Tenete stopt

Mannenkerkkoor Bonum Tenete uit Someren gaat stoppen. Op zondag 20 januari om half 10 zal Bonum Tenete voor de laatste maal in de Lambertuskerk in Someren te beluisteren zijn.

Laatste SIRIS-uitzending Piet Meeuws

Na dertig jaar nam SIRIS-medewerker Piet Meeuws uit Someren afscheid van zijn radioprogramma Brabants Bont en van SIRIS. Zijn afscheidsprogramma was op zondag 13 januari.

Taart voor 7500e facebookliker

SIRIS-directeur Harrie van Horik sprak begin december vorig jaar de verwachting uit dat de lokale media-instelling SIRIS voor 1 januari 7.500 facebooklikers op de teller zou hebben staan. Die 7.500e kwam er in de persoon van Marjon Meeuwis uit Someren. Marjon kreeg op woensdag 16 januari een taart aangeboden.

Nieuwjaarsreceptie SIRIS

De lokale media-instelling SIRIS hield op vrijdag 11 januari de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze receptie werden er enkele SIRIS-medewerkers gehuldigd.

Zummers Zoutspel

Op 19 januari gaat in De Ruchte in Someren de speelfilm Van Zummere en Nie Baang in première. Daar gingen wat ludieke acties aan vooraf. Zoals het Zummers Zoutspel.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 18 januari 2019 | 09.15 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 26 januari 2019 | 09.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub