Het heeft even geduurd maar inmiddels is de handtekening gezet. Het patersklooster aan de Wilhelminastraat in Asten is aangekocht. De bestuursleden van Stichting Gemeenschapshuis Asten zetten op maandag 21 januari de handtekening onder het koopcontract.

Hiermee is er nog geen enkele keuze voor een locatie gemaakt. De aankoop van het klooster maakt het mogelijk voor de gemeenteraad te kiezen tussen twee locaties voor een (ver)nieuw(d) toekomstbestendig gemeenschapshuis voor Asten. De andere mogelijke locatie is die van het huidig gevestigde gemeenschapshuis De Klepel aan de Kerkstraat in Asten.

Aanvankelijk leek de verkoop eerder rond te kunnen zijn. De reden dat de uiteindelijke aankoop even op zich heeft laten wachten, is een combinatie van het zorgvuldig en juist opstellen van randvoorwaarden en het vinden van een geschikte financierder door de Stichting. Daarbij heeft het emotionele proces bij de paters ook een belangrijke rol gespeeld. Nu deze puzzelstukken in elkaar geschoven zijn, zullen de paters spoedig hun vastgoed overdragen.

Een daadwerkelijk advies voor de uiteindelijke locatiekeuze wordt op 16 april aan de gemeenteraad voorgelegd.

Maar zover is het nog niet. Op dit moment zijn er zes ruimtelijke scenario’s (drie per locatie) uitgewerkt. In de werkbijeenkomst van donderdag 24 januari heeft de projectgroep deze gepresenteerd aan de potentiele gebruikers en geïnteresseerden, die nauw bij het proces betrokken zijn. De volgende werkbijeenkomst is op 21 februari waar ieder, die wil deelnemen, welkom is.

De gemeenteraad krijgt als advies een voorkeurslocatie aangeboden welke is gebaseerd op de beoordeling van de gebruikers, Stichting Gemeenschapshuis Asten en college van B & W over de zes scenario’s. De gemeenteraad besluit uiteindelijk welke scenario het meest passend is.

Mocht de uiteindelijke keuze vallen op de locatie van de huidige Klepel, dan volgt verkoop van het patersklooster.


Trefwoorden: patersklooster stichting gemeenschapshuis asten
Geplaatst

zaterdag 26 januari 2019 | 09.33 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 mei 2019 | 12.46 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub