In het laatste weekend van september was het in Someren kermis. Tijdens dit weekend heeft de politie bij horecagelegenheden op het Wilhelminaplein gecontroleerd op het gebruik van drugs onder horecabezoekers.

De politie constateerde dat er door diverse bezoekers van café D’n Boemelaer achter het pand drugs gebruikt werden.

Aangezien het merendeel van de horecabezoekers desgevraagd zelf aangaf de drugs in D’n Boemelaer te hebben gekocht, heeft burgemeester Veltman op grond van het Damoclesbeleid besloten het café van vrijdag 9 oktober (17.00 uur) tot en met zaterdag 31 oktober te sluiten.

De burgemeester past het Damoclesbeleid toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. De gemeente Someren hanteert het Damoclesbeleid sinds 17 juli 2014. Volgens dat beleid heeft hij de bevoegdheid, woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten.

In het SIRIS-programma Het Avonduur vertelt burgemeester Veltman dat hij hoopt dat de periode D’n Boemelaer feestelijk wordt afgesloten. Het hangt van uitbater Hans van de Ven af of dat gaat gebeuren. In het radioprogramma en ook op SIRIS-tv geven zowel burgemeester Veltman als Hans van de Ven hun visie op het sluiten van D’n Boemelaer.

Definitief afgesloten

De gemeente en politie hebben vrijdagmiddag om 17.00 uur het pand officieel afgesloten. Alle toegangen zijn verzegeld. Niemand mag het pand meer betreden. 


Trefwoorden: boemelaer drugs damoclesbeleid alfred veltman hans van de ven
Geplaatst

vrijdag 09 oktober 2015 | 15.16 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 november 2015 | 10.19 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub