Inloopspreekuur hersenletselpatiënten

SWZ houdt op donderdag 7 februari van 15.00 tot 17.00 uur een inloopspreekuur voor mensen die meer willen weten over hersenletsel of de behandeling van Hersenz.

Hersenz is het behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de chronische fase. 

Er zit een behandelaar van Hersenz voor u klaar. Ook professionals, die meer willen weten over dit behandelprogramma, zijnwelkom.

Door hersenletsel kan uw leven, maar ook dat van uw naasten ingrijpend veranderen. De behandeling van Hersenz kan u en uw naasten helpen om hiermee om te gaan, zowel thuis als in groepsverband. Thema’s waar aandacht aan besteed wordt, zijn o.a. vergeetachtigheid, vermoeidheid, boosheid, en communicatie- of concentratieproblemen.

Hersenaandoeningen kennen een grote verscheidenheid en komen op iedere leeftijd voor. Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, van wie er 40.000 forse blijvende beperkingen eraan overhouden. In totaal zijn er zo'n 650.000 Nederlanders die beperkingen ervaren als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel.

In deze getallen zijn niet de partners en kinderen van mensen met hersenletsel meegenomen. Ook voor hen verandert er veel. Ze hebben opeens te maken met iemand die door het hersenletsel minder kan. Als we de naasten meenemen, krijgt vrijwel iedereen in zijn leven ooit wel eens met een hersenaandoening te maken.

Hersenz is een multidisciplinaire behandeling gericht op de specifieke gebieden waarop mensen met hersenletsel vaak problemen hebben, zoals fysieke vaardigheden, weinig energie, geheugenproblemen, karakterveranderingen en overgevoeligheid voor prikkels. De behandeling is specifiek voor mensen met hersenletsel in de chronische fase die niet (meer) in aanmerking komen voor revalidatie. Hersenz kan tegelijkertijd, of in samenwerking met een eerstelijns behandeling plaatsvinden. Hersenz is er ook voor de partner, kinderen of andere naasten. 

Het spreekuur vindt plaats in het SWZ Activiteitencentrum Someren aan de Singel 1.

Aanmelden is niet nodig.


Trefwoorden: hersenz swz hersenletsel inloopspreekuur
Geplaatst

donderdag 31 januari 2019 | 11.38 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 07 februari 2019 | 14.19 uur

Auteur

Lonneke van Tilburg


businessclub