Kennismakingsbijeenkomst ‘Doe het zelf maar niet alleen’

Wie te maken krijgt met een ziekte, verslaving of ander persoonlijk probleem, gaat in eerste instantie naar de huisarts of hulpverleners.

Maar er zijn ook andere manieren om ondersteuning te krijgen in het omgaan met je ziekte, probleem of ervaring; praten met lotgenoten. Deze vorm van ondersteuning wordt zelfhulp genoemd.

Bij een zelfhulpgroep helpen en steunen mensen met dezelfde problemen of aandoeningen elkaar. Via de Stichting Zelfhulp Netwerk kun je in zelfhulpgroepen met elkaar praten. Je hoeft er niet in je eentje mee rond te blijven lopen. Je kunt er ook voor kiezen om er samen iets aan te doen. Zelfhulp is daarmee een fijne manier om zelf grip te krijgen op je situatie.

Onis Steunpunt Mantelzorg en het Zelfhulp Netwerk houden op donderdag 28 maart een kennismakingsbijeenkomst in De Ruchte in Someren. 

De bijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met dementie die interesse hebben in het opstarten of bezoeken van een groep. Natuurlijk is deze bijeenkomst ook toegankelijk voor iedereen die meer informatie wil verkrijgen over zelfhulpgroepen en het deelnemen daarvan.

U kunt zich tot 14 maart aanmelden voor de middagbijeenkomst van 14.30 tot 16.00 uur of voor de avondbijeenkomst van 19.30 tot 21.00 uur.

Meer info en aanmelden: Truus van Otterdijk, tel. 0493-441246 of e-mail t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl


Trefwoorden: de ruchte kennismakingsbijeenkomst onis welzijn
Geplaatst

donderdag 31 januari 2019 | 11.42 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 07 maart 2019 | 09.46 uur

Auteur

Lonneke van Tilburg


businessclub