St. Anna Ziekenhuis start coaching voor zwangeren, net bevallen moeders en nieuwe ouders

Geboortecentrum Anna biedt met ingang van woensdag 6 februari coaching aan voor zwangeren, net bevallen moeders en nieuwe ouders.

De coaching is tijdens de pilot, die duurt tot en met mei kosteloos voor iedereen die op medische indicatie in het ziekenhuis bevalt.

Vanwege een toenemende behoefte aan extra ondersteuning naast de medische controles biedt het St. Anna Ziekenhuis deze nieuwe vorm van begeleiding aan. Patiënten kunnen elke woensdag van 17.00 tot 21.00 uur terecht in het St. Anna Ziekenhuis voor de coachingsgesprekken.

De coach Therese van den Oever werkt parallel aan het reguliere spreekuur van de gynaecologen en klinisch verloskundigen in het St. Anna Ziekenhuis. De coaching is zowel Nederlandstalig als Engelstalig.

Coaching kan zinvol zijn als er zorgen zijn over de medische indicatie van de zwangerschap, maar ook bij angst voor de bevalling, een traumatische bevallingservaring, sombere gevoelens na de bevalling of wanneer jonge ouders ondersteuning kunnen gebruiken bij de overgang naar dit nieuwe hoofdstuk in hun leven. De coachingsgesprekken zorgen voor inzichten en bieden handvaten die je helpen beter om te gaan met de situatie.

Meer informatie over bevallen in Geboortecentrum Anna op www.st-anna.nl/geboortecentrumanna.

 


Trefwoorden: st anna ziekenhuis therese van den oever
Geplaatst

donderdag 31 januari 2019 | 15.31 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 31 januari 2019 | 14.35 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub