Bewoners denken mee over aanleg wadi aan Grebbe

Donderdag 24 januari kregen de inwoners van de Grebbe in de wijk Waterdael in Someren de mogelijkheid om mee te denken over het ontwerp van een wadi bij hen in de straat.

Deze wadi gaat helpen om de wateroverlast bij bewoners van de Keizerstraat en de Grebbe tegen te gaan. Het project Keizerstraat/Grebbe is een van de projecten in het kader van Onweerstaanbaar Someren.

In de Keizerstraat en Grebbe hebben diverse bewoners bij veel regen wateroverlast. Om dit waterprobleem structureel op te lossen is de gemeente Someren in september gestart met een participatietraject. Daarin kijken ze samen met de bewoners naar mogelijkheden om de wateroverlast in de straat te beperken. En naar hoe dit eruit gaat zien. Een van de oplossingen is de aanleg van een wadi in het park, achter basisschool De Ranonkel en aan de Grebbe.

In september was de eerste bewonersbijeenkomst in De Ruchte. Tijdens deze bijeenkomst zijn de plannen voor het project Keizerstraat/Grebbe uitgelegd. Bewoners kregen de mogelijkheid om input te geven voor het uiteindelijke plan. Daarbij ging het niet alleen om de aanleg van de wadi, maar ook over de inrichting van hun straat en het park. Bewoners konden aangeven wat ze graag in hun straat willen behouden, wat ze missen, tegen welke problemen ze aanlopen en wat ze opgelost willen zien.

Na de eerste bijeenkomst heeft een ontwerpbureau een plan en een ontwerp gemaakt op basis van de input van de bewoners. De wadi is daarin als uitgangspunt genomen. Tussentijds is het plan steeds besproken met de werkgroep. Daarin zitten een aantal vertegenwoordigers van Keizerstraat en Grebbe. In de bijeenkomst van 24 januari was het doel om samen een ontwerp voor de wadi te maken.

De aanwezige bewoners van de Grebbe konden aangeven welke wensen zij hebben voor de wadi. Ze dachten onder andere mee over de locatie, de aanwezige bomen en het gebruik van natuurlijke elementen. Ook de Plusklas van De Ranonkel denkt mee over de inrichting van de wadi. Zij gingen eerder al aan de slag met het ontwerp van een waterbaan naast de school.


Trefwoorden: keizerstraat wateroverlast wadi
Geplaatst

zaterdag 02 februari 2019 | 07.52 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 02 februari 2019 | 07.57 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub