Someren wint na goede eerste helft met 4-1 van Bladella

Na een prima eerste helft en een matige tweede won SV Someren met 4-1 van hekkensluiter Bladella.

Halverwege was de stand al 3-0 en na rust gebeurde er ook van alles, maar dat had met leuk voetbal weinig te maken.

De thuisclub nam vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen en zette druk op de gasten uit Bladel. In de vierde minuut werd een gevaarlijke kopbal van Mike Verdonschot uitstekend gepareerd door doelman Vermeiren, een van de sterkhouders van Bladella. In de tiende minuut ging verdediger Robin van den Aker op avontuur. Hij soleerde door de Blaalse defensie, maar oog in oog met de keeper schoot hij de bal over het doel. In de twintigste minuut kwam Someren verdiend op voorsprong. Luc Bouwmans schoot de bal van zo'n 20 meter strak in de linkerbovenhoek; 1-0. Na een half uur spelen, verdubbelde Someren de voorsprong na een mooie aanval. Linksback Mike Kusters speelde Fabio Peters aan, die met een effectvolle bal Koen de Louw op links in stelling bracht. De Louw gaf een geplaatste voorzet op de meegelopen Mike Kusters, die de bal buiten bereik van de doelman kon binnenschuiven; 2-0. Kort voor het rustsignaal leek de wedstrijd al beslist toen Oelse Venhuizen na een hoekschop van Mike Verdonschot de 3-0 aantekende.

Voor rust liet Bladella zich als een mak schaap naar de slachtbank leiden, maar in het tweede bedrijf speelden de Schippers’ mannen na enkele wissels een stuk offensiever. Scheidsrechter Berben was echter degene die het meest de aandacht op zich vestigde. In de 50e minuut verwees hij de Bladella-grensrechter om onduidelijke redenen naar de tribune en enkele minuten later kende hij een omstreden strafschop toe aan Bladella. Stijn Wouters wist er wel raad mee en zette zijn team op 3-1.

De mannen uit de Kempen voelden dat er wellicht nog meer te halen was. Cas Vosters dwong doelman Maarten Werts tot een goede redding en raakte daarna ook nog de lat. Daarna werd het spel van beide teams slordiger en chaotischer. De Bredase arbiter moest alle zeilen bijzetten om de aanvankelijk heel sportieve wedstrijd in de hand te houden. Het leverde Bladella-speler Rob van den Boom een rode kaart op na een overtreding op Koen de Louw. Na de schermutselingen die daarop volgden, kregen nog enkele spelers geel. In blessuretijd bracht invaller Salim Zeroual de eindstand op 4-1 toen hij de bal met een simpele voetbeweging over de doellijn frommelde. Bladella beëindigde de wedstrijd overigens met negen spelers, nadat Geert van Overbeek vlak voor het eindsignaal zijn tweede gele kaart ontving wegens commentaar op de leiding.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van den Aker, Oelse Venhuizen, Niels Schweren, Mike Kusters, Joost van der Velden (82 Joep Swinkels), Mike Verdonschot, Luc Bouwmans, Koen de Louw, Luuk Hoeben (70 Salim Zeroual), Fabio Peters (70 Freek van Bussel)

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Leo van Overbeek