Op zondag 3 februari won Someren na een goede eerste helft en een paar oogstrelende doelpunten met 4-1 van hekkensluiter Bladella.

Op zondag 10 februari gaat het team van coach Dominik Vergoossen zijn krachten meten met nummer 4 Marvilde.

Beide teams hadden in het begin van de competitie opstartproblemen. De laagste positie van Marvilde op de ranglijst was de elfde plek, terwijl Someren zelfs even op de voorlaatste plaats stond. Geleidelijk aan begon het te lopen bij de beide blauwwitte teams. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen zowel Marvilde als Someren er vier.

Opvallend daarbij is het scorend vermogen van de Veldhovenaren, want Wilhelmina ’08 werd verslagen met 5-0, terwijl Beerse Boys er met 6-0 van langs kreeg. Gestel kreeg klop met 1-4 en Braakhuizen ging onderuit met 2-0.

De enige ploeg die de mannen van trainer Edwin Slagboom pijn kon doen, was EFC dat in Veldhoven met 1-5 won.

Marvilde, dat zich vorig seizoen plaatste voor de Toto KNVB-beker, beschikt over behendige en gemakkelijk scorende aanvallers, zoals Max van den Akker, Danny Das, de gebroeders Born en veteraan Tyfun Yilmaz.

Someren staat weliswaar op de tweede plaats in de tweede klasse F, maar de Veldhovenaren hebben slechts één verliespunt meer. Op kermiszondag verloor Someren in eigen huis zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 0-1 van Marvilde. Dat was een gelukkige overwinning, want Someren was sterker, maar verzuimde destijds om een aantal goede kansen succesvol af te ronden, terwijl Danny Das uit een zeldzame tegenaanval wel scoorde.

SV Someren krijgt de kans om de kleine voorsprong op Marvilde uit te bouwen en zich te revancheren voor de eerdere thuisnederlaag.

De wedstrijd op sportpark Jongelingsveld in Veldhoven begint om 14.30 uur.


Trefwoorden: sv someren marvilde
Geplaatst

woensdag 06 februari 2019 | 08.29 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 06 februari 2019 | 07.31 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub