Hij is weer terug, de renaissanceklok die deel uit maakte van de tentoonstelling ‘Als kunst je lief is’ in het Kröller-Müller Museum.

Daar schitterde deze tussen tachtig belangrijke collectiestukken uit veertig Nederlandse musea, die zijn aangekocht met financiële steun van de Vereniging Rembrandt.

Met veel zorg werd op vrijdag 8  februari de eeuwenoude klok teruggeplaatst in de tentoonstelling Klokkenroof! – Plundered Bells! waar deze tot en met september 2019 te zien zal zijn.

De klok ontsnapte tijdens en na de Tweede Wereldoorlog een paar keer op bijzondere wijze aan de smeltovens en overleefde juist door die klokkenroof de oorlog. Aan de bijzondere verhalen die de klok zou kunnen vertellen is het afgelopen jaar nog een verhaal toegevoegd door de deelname aan de expositie in Kröller-Müller.

Een mooi visitekaartje voor Museum Klok & Peel, dat zich op deze manier in de kijker speelde bij de 350.000 (internationale) bezoekers die jaarlijks Kröller-Müller aandoen. De klok was hier niet alleen te zien maar ook te horen. De klank van deze luidklok was opgenomen en werd ter plekke ten gehore gebracht.

Voorlopig blijft de klok nu in Asten waar bezoekers van Museum Klok & Peel kunnen genieten van de in 1540 gegoten klok.


Trefwoorden: museum klok en peel vanden gheinklok
Geplaatst

zaterdag 09 februari 2019 | 08.32 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 13 februari 2019 | 13.21 uur

Auteur

Erik Bukkems


businessclub