Café Brein: ‘Hoe vertel ik mijn (klein) kind wat hersenletsel is?’

Café Brein houdt op maandag 11 maart een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Het thema van deze avond is ‘Hoe vertel ik mijn (klein) kind wat hersenletsel is?’.

Wanneer een vader, moeder, opa of oma wordt getroffen door hersenletsel verandert er veel binnen het gezin. Omdat de gevolgen van hersenletsel niet altijd zichtbaar zijn, is dit moeilijk uit te leggen aan een kind. Toch heeft het veel impact op hun leven. Kinderen gaan op een andere manier dan volwassen om met deze gebeurtenis en de bijkomende veranderingen. Ze moeten leren omgaan met een nieuwe ouder of nieuwe opa en oma. Hierdoor kan de relatie tussen beiden veranderen en kan het gevolgen hebben op het gedrag van het kind.

Deze avond zal gastspreker Pauline Okkerse, samen met een ervaringsdeskundige, vertellen over de problemen in een gezin met een ouder met hersenletsel.

Hoe ga je om met prikkels en schuldgevoel? Hoe kun je aan kinderen uitleggen wat hersenletsel is? Zijn er praktische tips? En waar kun je terecht voor hulp en ondersteuning?

Gastspreker Pauline Okkerse is GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist bij SWZ.

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen.

Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u welkom in Café Brein Helmond.

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie kunt u contact opnemen met lunchroom De Keyser, tel. 0492-590609.

 

 


Trefwoorden: nah niet aangeboren hersenletsel caf brein pauline okkerse
Geplaatst

dinsdag 12 februari 2019 | 06.50 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 14 juni 2019 | 07.40 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub