De film ‘Van Zùmmere en nie Baang’ zal nog een aantal keer extra vertoond worden in De Ruchte in Someren.

Na tien volle zalen in De Ruchte en Hotel Centraal zal de film ook nog op dinsdag 19 februari en twee maal op zondag 24 februari te zien zijn.

De film is inmiddels ook al gedraaid in De Cacaofabriek in Helmond.

Kaarten kosten € 10 per stuk en zijn te koop via www.vanzummere.nl of aan de balie van De Ruchte.

De film gaat over Somerenaar Klaas, die een bijzondere band heeft met de smokkeltochten. Hij is daarom ook niet blij als hij erachter komt dat het Zùmmerse zout gestolen is en wil er alles aan doen om dit verborgen te houden voor de rest van de dorpelingen. Hij kent de Zùmmerse mentaliteit en dit zou een regelrechte oorlog met het grote Helmond betekenen. Als hij bij de opslagplaats van het zout aankomt is het echter al te laat: enkele ruige smokkelaars hebben de diefstal ook ontdekt. Wat volgt is een heftige strijd voor Klaas, waarin hij ziet dat niet alleen het hele dorp, maar ook zijn familie in het conflict wordt meegesleurd.

Het meeslepende stuk duurt ongeveer 45 minuten en is minder geschikt voor kijkers onder de twaalf jaar. De smokkeltochten verliepen namelijk niet zonder geweld. De makers hebben geprobeerd om het verleden zo goed mogelijk tot leven te brengen en het is de bedoeling dat de kijker zich echt weer even in 1892 waant.

 


Trefwoorden: cacaofabriek hotel centraal de ruchte van zmmere en nie baang
Geplaatst

woensdag 13 februari 2019 | 13.42 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 13 februari 2019 | 17.04 uur

Auteur

Erik Bukkems


businessclub