Voetbalvereniging SSE uit Someren-Eind werd opgericht op 10 maart 1969 en de vereniging viert dus dit jaar het 50-jarig jubileum.

Eind jaren zestig werd er volop recreatief gevoetbald door de buurtschappen van Someren-Eind. Enkele organisatoren van dit recreatievoetbal staken de koppen bij elkaar met de bedoeling om een voetbalvereniging op te richten. Na het overwinnen van diverse problemen was het eindelijk zover en werd de oprichtingsvergadering gehouden op 10 maart 1969. De kleur van het tenue werd paars shirt, witte broek en paarse sokken.

In de beginjaren speelde SSE zijn wedstrijden op ’t Kampke aan de Kampstraat, maar in 1977 kreeg het de beschikking over het huidige sportpark De Heikampen aan de Bennenbroekstraat.

Dit sportpark is in de loop der jaren verschillende keren aangepast met een grote verbouwing in 2011. Met het in 2013 aangelegde kunstgrasveld, heeft SSE een prachtige accommodatie.

In het eerste seizoen dat SSE deelnam aan de competitie werd er gestart met drie elftallen. Op haar hoogtepunt had de vereniging zeven seniorenteams. Het eerste elftal begon in de 4e klasse-afdeling Noord Brabant. Op dit moment speelt men in de 4e klasse van de KNVB.

In het weekeinde van 22 tot en met 24 maart wordt het 50-jarig jubileum gevierd.

Op vrijdag 22 maart is de receptie en een feestavond voor de leden met de medewerking van de Big Fun Band en dj Kin.

Op zaterdag 23 maart is de jeugddag en ’s avonds een optreden van Baby Blue. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen in de kantine, De Geneugten, Restaria Perwillie en Sportpunt.

Op zondag 24 maart is er een speciale SSE-voetbalwedstrijd. Ter afsluiting is er op zondag een spectaculaire dienstenveiling.


Trefwoorden: big fun band sportpark de heikampen 50-jarig jubileum sse baby blue dj kin
Geplaatst

vrijdag 15 februari 2019 | 12.28 uur

Laatst gewijzigd

maandag 25 maart 2019 | 15.39 uur

Auteur

Erik Bukkems


businessclub