De wulp vliegt bij gevaar hoog in de lucht en waarschuwt zijn soortgenoten en andere dieren op de grond.

Kom naar Museum Klok & Peel in Asten en ontdek deze bijzondere vogel. Bekijk de wulp van dichtbij, luister naar zijn lokroep en herken hem aan zijn gebogen snavel. Leer ook (stelt-)lopen als een wulp. En kun jij je eten verzamelen zoals hij dat doet? Tot en met zondag 10 maart kunnen kinderen deze leerzame tocht ondernemen.

Sinds de jaren tachtig is het aantal wulpen met bijna 50 % afgenomen. Op internationaal niveau luiden daarom de alarmbellen. Daarom is 2019 uitgeroepen tot het Jaar van de Wulp om zo de aandacht te vestigen op deze bijzondere vogel.

Sinds kort zijn in museumzaal “De bewoonde Peel” de geluiden te horen van vogels die in onze leefomgeving voorkomen. Al sinds de herinrichting was in deze zaal een grote vitrine met daarin de vogels van onze bossen. Op een touchscreen zijn nu ook foto’s van de getoonde vogels te zien. En, door een vogel aan te klikken kan nu ook zijn geluid beluisterd worden.

De vogelcollectie van het museum was altijd al heel bijzonder. Getoond worden indrukwekkende roofvogels zoals buizerd en havik, maar ook kleine zangvogels. Ook de diverse soorten uilen zijn te zien, alsmede spechten en kraaiachtigen. En dat allemaal zonder verrekijker.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de puzzeltocht zelfstandig afleggen. Jongere kinderen kunnen door hun ouders of grootouders een handje worden geholpen.

Van zondag 3 tot en met dinsdag 5 maart - carnaval - is het museum gesloten. Buiten de gebruikelijke entree hoeft er niet extra voor de activiteit te worden betaald.

Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat 23 te Asten.

Voor meer informatie over het museum kunt u terecht op www.museumklokenpeel.nl.

 


Trefwoorden: wulp museum klok en peel
Geplaatst

woensdag 27 februari 2019 | 08.15 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 27 februari 2019 | 10.53 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub