Nieuw in Bibliotheek Asten: Boekjes & Babbels

De Bibliotheek Asten houdt op woensdag 20 maart van 10.30 tot 11.30 uur de nieuwe activiteit Boekjes & Babbels.

Samen met papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf zijn de kleintjes van 0-4 jaar extra welkom in de bieb.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier.

Tijdens 'Boekjes &Babbels' van de Bibliotheek staat steeds een thema centraal. Sinds 2009 doet de Bibliotheek mee met het landelijke project BoekStart. Alle ouders met een baby van drie maanden krijgen van de gemeente een brief thuis met een waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje. In dit koffertje zitten twee boekjes, een boekenlegger en een informatiefolder.

Op 20 maart is het thema van Boekjes & Babbels spraakontwikkeling en werken ze samen met de logopediepraktijk Koolen in Asten. Ze lezen voor uit een mooi prentenboek passend bij het thema: ‘Nippertje’. En de logopediste geeft informatie.

Naast het voorlezen is deze ochtend een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen, onder het genot van een kopje koffie of thee. Uiteraard kunt u samen met uw kindje boekjes uitzoeken voor thuis. Tijdens dit moment is er ook gelegenheid om je kindje gratis lid te maken van de bieb. 

Gratis aanmelden kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.


Trefwoorden: boekjes babbels bibliotheek asten
Geplaatst

zaterdag 02 maart 2019 | 10.28 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 20 maart 2019 | 13.53 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub