NWC afgetroefd door gretiger Braakhuizen

NWC beleefde op bezoek bij Braakhuizen een off-day.

De Astenaren werden op meerdere vlakken afgetroefd door de scherpere en gretige thuisclub. NWC ging met 3-1 onderuit op sportpark De Kievit en is door deze eerste verliespartij de koppositie kwijt.

NWC-trainer Henry van Alebeek koos voor Sjef Fransen als linksback, waardoor Luuk Castelijns naar de bank verdween. Bas van Geffen keerde als rechterverdediger terug en verving Leon van den Bosch. Itay Blaycher kreeg opnieuw geen basisplek in het elftal van de oefenmeester.

De oranjehemden begonnen slap aan het treffen met promovendus Braakhuizen. NWC werd direct onder druk gezet en keek al na tien minuten tegen een achterstand aan. Maurice van Hoof schoot via de vuisten van doelman Gijs Brüsewitz binnen: 1-0. NWC leek nog niet helemaal wakker te zijn en Braakhuizen troefde de Astenaren op felheid af. Toen NWC na een half uur ook nog eens met een man minder kwam te staan, werd de opdracht er niet gemakkelijker op. Sjef Fransen trok zijn doorgebroken directe tegenstander neer en werd door arbiter Van Yren van het veld gestuurd. Uit de vrije trap die daarop volgde kon de geheel vrijstaande Engin Ozer eenvoudig binnenschuiven: 2-0.

Twee minuten later werd NWC-aanvaller Martijn Ghielen in het zestienmetergebied neergelegd door goalie Evert Hameeteman, waarna Van Yren NWC de strafschop toekende. Die werd feilloos benut door Jeroen van Deursen: 2-1. Aan de overkant vergat ex-prof Nyron Wau op slag van rust de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Braakhuizen. Zijn inzet was niet overtuigend genoeg.

In de tweede helft had NWC wederom veel moeite met het creëren van kansen. De (eind)pass was telkens te onzorgvuldig waardoor echt gevaar voor het Geldropse doel uitbleef. Wel schoot Gianni Steijlen de bal bij de tweede paal binnen, maar wegens buitenspel werd de goal afgekeurd. Kort daarop zag ook Braakhuizen de rode kaart, omdat Ozer zijn tweede gele prent ontving. NWC had de wedstrijd wel wat beter onder controle, maar forceerde nog steeds veel te weinig voor het vijandelijke doel. Zeker toen Ibrahim Sanatci in de 78e minuut voor de 3-1 zorgde, was het Astense verzet gebroken. NWC verdedigde niet kordaat waarna de verdediger de bal hard achter Brüsewitz kon werken. Eigenlijk was dit doelpunt typerend voor de middag die NWC in Geldrop beleefde. De ploeg van Van Alebeek speelde onder de maat en werd op meerdere fronten afgetroefd door een gretig Braakhuizen, dat de belangrijke drie punten met grote vreugde in ontvangst nam. Volgende week zondag zal NWC thuis tegen het Veldhovense RKVVO toch echt beter moeten spelen wil het de koppositie heroveren.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Martijn Henst (71' Itay Blaycher), Sjef Fransen, Arne van Geffen, Ralf van Oosterhout, Gianni Steijlen, Martijn Mulder, Jeroen van Deursen en Martijn Ghielen.