Genieten van vogelconcerten

Staatsbosbeheer introduceert dit jaar twaalf buitengewone belevenissen: elke maand zetten ze een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan.

Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

In maart start de lente en de eerste vogels laten zich horen. De buitengewone belevenis van maart past perfect bij dit lentegevoel: want wat is er nou mooier dan op de vroege ochtend de vogels te horen fluiten. De mooie concerten vind je in de natuur. 

Je kan ook op de Strabrechtse Heide op pad. Staatsbosbeheer neemt je mee naar heidevelden en vennen. En wie weet zie je wel een klapekster.

Meer info via www.staatsbosbeheer.nl/vogelsstrabrecht.

Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan. Denk aan je verrekijker en stevige schoenen. Honden zijn helaas niet toegestaan en aanmelden is verplicht.

Op 14 april gaan ze op safari in eigen land om wild te spotten. De maanden erna volgen bloemenpracht, eetbare natuur, de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil.

Datum en tijd: zondag 14 april van 9.00 tot 11.30 uur.

Startpunt: Heidecafé De Strabrechtse Heide, Plaetse 71a in Heeze.

Kosten: € 5 volwassenen, € 2,50 kinderen tot en met 12 jaar.

Aanmelden verplicht. Reserveer je plek online.

Meer info: www.staatsbosbeheer.nl/vogelsstrabrecht.


Trefwoorden: klapekster staatsbosbeheer strabrechtse heide heidecaf de strabrechtse heide
Geplaatst

vrijdag 15 maart 2019 | 06.51 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 15 maart 2019 | 16.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub