Koning Willem Alexander bracht op woensdag 20 maart een bezoek aan Lierop.

In De Vurherd luisterde de koning naar de verhalen van het bestuur, medewerkers en cliënten van de Dorpscoöperatie Lierop Leeft.

De medewerkers en cliënten was verteld dat de Commissaris van de Koning Wim van de Donk zou komen, maar het werd de koning himself.

Koning Willem Alexander arriveerde rond 11.30 uur bij De Vurherd, na eerder een bezoek te hebben gebracht aan het wooncomplex voor senioren aan De Klumper in Lieshout.

In De Vurherd was ook het stembureau voor de Provinciale Staten- en Waterschapverkiezingen gesitueerd.

De stemmers wisten niet wat ze zagen, toen de koning kwam binnenlopen.

Onder leiding van Martien Kusters, voorzitter van Dorpscoöperatie Lierop Leeft, volgde en nam de koning deel aan gesprekken over ondere dementievriendelijk Lierop, mantelzorg, uitleen van medische hulpmiddelen en allerlei maatjesprojecten.

Dorpsondersteuner Anita Hurkmans had enkele deelnemers aan diverse projecten opgetrommeld om de koning bij te praten over deze projecten. Die gesprekken gingen meestal op z'n Lierups, gemoedelijk en zonder schroom.

Het laatste gesprek was met vertegenwoordigers van projecten uit bijvoorbeeld Maastricht en Utrecht, zorgverzekeraars en mensen uit het werkveld. Ook wethouder Theo Maas nam deel aan dit gesprek.

Na een korte informele afsluiting vertrok Koning Willem-Alexander rond 13.15 uur. Via social media was het inmiddels bekend dat de koning in Lierop was. Voor De Vurherd zwaaide een menigte de koning uit.

Dat deed ook burgemeester Dilia Blok, die haar skivakantie in Oostenrijk voor een dag had onderbroken voor dit hoge bezoek.

 


Trefwoorden: lierop leeft koning willem alexander martien kusters burgemeester dilia blok anita hurkmans wethouder theo maas
Geplaatst

donderdag 21 maart 2019 | 13.04 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 22 maart 2019 | 12.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub