Op carnavalsmaandag dit jaar hebben elf personen van carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren een officieel wereldrecord gevestigd door bijna 18 km polonaise te lopen.

Daarmee werd het oude record uit het Guinness Book of Records verbroken. De Meerpoel gaat tijdens aankomende Kennedymars echter een poging doen om hun eigen record te verpulveren met een afstand van 80 km.

“Achttien kilometer was zwaar,” vertelt een van de deelnemers. “Maar achteraf gezien hadden we nog een veel langere afstand kunnen afleggen. En zeker als er betere weersomstandigheden zijn en we flink gaan oefenen zou een veelvoud van de afstand mogelijk moeten zijn.”

De weersomstandigheden tijdens de poging met carnaval waren bizar slecht; natte sneeuw, hagel, regen en een stevige wind maakten het de deelnemers niet makkelijk. Marsleider van JOEK en tevens organisator van de wereldrecordpoging Davy van Otterdijk gaf gekscherend aan dat we de Kennedymars in polonaise zouden moeten kunnen afleggen. Deze opmerking bleef niet bij een kreet, maar werd uiteindelijk serieus opgepakt door de deelnemers.

“Tachtig kilometer is natuurlijk wel wat anders dan achttien kilometer” voegt een andere deelnemer Grard Wijnen eraan toe. “We zullen vanaf nu serieus moeten oefenen. Niet alleen de afstand zal een grote uitdaging worden, maar ook de tijd. We liepen tijdens de eerdere poging 3,8 km/uur. Om bij de Kennedymars op tijd te willen eindigen, zullen we gemiddeld 4 km/uur moeten halen.” Men heeft nog overwogen om het Rondje Someren (40 km) in polonaise te lopen, maar daarop werd gereageerd met “als we het doen, dan doen we het goed!”.

De deelnemers zullen de nieuwe wereldrecordpoging starten bij de officiële start van de Kennedymars op zaterdagavond 6 juli 20.00 uur enze  zullen de gehele route van de Kennedymars volgen.


Trefwoorden: cv de meerpoel wereldrecord polonaise polonaise
Geplaatst

maandag 01 april 2019 | 12.08 uur

Laatst gewijzigd

maandag 01 april 2019 | 11.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub