NWC heeft kampioenschap binnen na monsterzege op Laar

NWC uit Asten keert na één jaar afwezigheid terug in de tweede klasse.

De ploeg van trainer Roel Nabuurs verpulverde Laar (9-0) en omdat de resultaten op de andere velden in Astens voordeel waren, werd het kampioenschap in klasse 3C vervroegd een feit.

De oranjehemden kenden een ongekende droomstart tegen de machteloze bezoekers uit Weert. Binnen één minuut lag de bal al in het netje dankzij Chesron Geuns, die van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schoot. In de zesde minuut verdubbelde Geuns op fraaie wijze de score door met een prachtige volley de 2-0 in de verre hoek te jagen. Laar kreeg alle hoeken van het veld te zien en kreeg de ene na de andere treffer om de oren. In minuut dertien zette Ruud Leenen zijn teamgenoot Jeremias Carlos David alleen voor Laar-goalie Dino Julicher, en hij werkte succesvol af: 3-0. Twee minuten later zette Geuns een hattrick op zijn naam door na geklungel in de Limburgse opbouw, waarin doelman Julicher enorm in de fout ging, voor de 4-0 te zorgen. Het was een ware schiettent, zondagmiddag in Asten. NWC liet er geen gras over groeien en ging vol op jacht naar meer doelpunten. In de 22e minuut ging Luuk Castelijns alleen op de goal af en beheerst vond hij de linkerhoek: 5-0. Laar was volledig gedesillusioneerd en kreeg het niet voor elkaar om NWC van het doel af te houden. In de eerste helft waren er nog mogelijkheden voor René Peters en Carlos David (gepareerd door Julicher) en Jeroen van Deursen (uithaal op de kruising), maar Laar kon de schade in het tweede fase van de eerste helft nog enigszins beperken.

Na rust ging een frivool NWC vrolijk verder met het maken van doelpunten. Binnen vijf minuten legde Peters de bal panklaar voor de voeten van Geuns, die probleemloos de 6-0 binnentikte. Twaalf minuten daarna kende ook Timo Janssen persoonlijk succes, ook hij promoveerde een voorzet van Peters tot treffer: 7-0. Coach Nabuurs gunde de jeugdige talenten Robin Rijnders en Damon Claessens nog een invalbeurt en kon genietend achterover leunen. Janssen produceerde een kwartier voor tijd ook nog de 8-0 door te scoren uit een scrimmage, en de dubbele cijfers hingen in de lucht. Laar beleefde een dramatische middag en telde af tot het laatste fluitsignaal van de prima arbiter Makaloski, daar waar NWC met volle overgave een nog grotere en historische uitslag wilde neerzetten. Enkele minuten voor het einde werd Janssen neergelegd in het strafschopgebied en de Astenaren gunden sluitpost Gijs Brüsewitz deze buitenkans. De keeper poeierde de penalty hard tegen de netten (9-0) en kreeg vervolgens een publiekswissel, Stefan Vaas kreeg derhalve nog wat speelminuten.

In de slotfase sijpelden de berichten door dat Liessel op een 0-2 achterstand was gekomen tegen Merefeldia en dat HBSV de voorsprong uit handen liet glippen tegen MVC’19 (1-1), waardoor NWC virtueel het kampioenschap te pakken had. In de resterende speeltijd waren de tussenstanden op de andere velden dus even belangrijker dan het duel tussen NWC en Laar, maar het goede nieuws liet niet lang op zich wachten. Er kwam geen verandering meer in de tussenstanden en dus barstte het kampioensfeest los op een zonnig sportpark ’t Root, waar NWC in stijl de schaal omhoog kon houden en in het najaar dus terug zal keren naar de tweede klasse. Het doel dat nu nog openstaat is helder: de ongeslagen status vasthouden en het seizoen extra glanzend afsluiten. Zondag gaan de oranjehemden op bezoek bij Merefeldia in Nederweert en een week later, op paaszaterdag, volgt de ‘’feestwedstrijd’’ thuis tegen Helden.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz (88’ Stefan Vaas), Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, René Peters, Timo Janssen, Luuk Castelijns (66’ Damon Claessens), Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Jeremias Carlos David (66’ Robin Rijnders).