SIRIS-tv zendt op dinsdagavond 9 en woensdagochtend 10 april filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

NWC kampioen

NWC uit Asten keert na één jaar afwezigheid terug in de tweede klasse. De ploeg van trainer Roel Nabuurs verpulverde Laar op eigen veld met 9-0 en omdat de resultaten op de andere velden in Astens voordeel waren, werd het kampioenschap in klasse 3C vervroegd een feit. SIRIS-tv sprak na de kampioenswedstrijd met enkele feestvierders.

Paaseieren verven

Pasen komt er aan en dan komt er in menig huishouden een gekleurd paasei op tafel. Grote kans dat dit ei in Ospel geverfd is. Bij Eivo, Eierververij Ospel, de grootste, professionele eierververij van Nederland. Jaarlijks rollen er in deze voormalige kippenstal aan de Kampersweg tientallen miljoenen gekleurde eieren van de band. Op zaterdag 6 april hield de eierververij een open dag, waar opvallend veel Somerenaren op af kwamen.

Asten Nu - Centrumontwikkeling en verkeersstromen

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de inloopavond over de ontwikkeling van het centrum van Asten en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen. Deze inloopavond is op donderdag 11 april in het gemeentehuis. Wethouder Henk van Moorsel en wethouder Theo Martens geven tekst en uitleg.

Deel 2:

Plaatsing insectenhotel

Op maandag 8 april plaatste het Varendonck College Someren, in samenwerking met bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius, in Asten een insectenhotel op het grasveld op de hoek Marsstraat-Floralaan in Asten. Dat deden ze samen met wethouder Theo Martens.

Nieuwe wijkagent Dirk Lingg

Someren-Dorp heeft een nieuwe wijkagent, Dirk Lingg. Hij is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen Someren-Dorp. Wat dat allemaal inhoudt, dat vertelt Dirk Lingg zelf.


Trefwoorden: siris-tv vandaag op tv
Geplaatst

dinsdag 09 april 2019 | 19.45 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 10 april 2019 | 14.54 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub