‘Weg uit de Peel’ is terug

Het theaterspektakel ‘Weg uit de Peel’ is in juni ‘terug in de Peel’.

Na negentien bijzondere, vrijwel allemaal uitverkochte, uitvoeringen in 2018, op vier verschillende locaties in Brabant en Limburg, worden dit jaar nog zes extra voorstellingen gegeven.

Stichting De Theatermakers, bestaande uit Jacques Vriens, Bas Leenders en Casper Vriens, is al maanden bezig met de voorbereidingen op deze (echt) laatste reeks.

Toneelspelen in ‘de Peel’ kan en mag namelijk niet zomaar, daar zijn diverse vergunningen en ontheffingen voor nodig. Gelukkig zijn die vrijwel allemaal binnen en kan bekend gemaakt worden dat ‘Weg uit de Peel’ te zien zal zijn in Helenaveen (gemeente Deurne).

Pal aan de Brabants/Limburgse grens bij een prachtig natuurgebied wordt het tijdelijke theater, inclusief ‘spelersgebied’ opgebouwd.

Per uitvoering is er plaats voor bijna 400 bezoekers die kunnen genieten van het enthousiasme en talent van de cast, van ruim tachtig personen, waaronder ook paarden en een geit.

De top van het Brabantse en Limburgse amateurtoneel laat u het verhaal van Janneke Berkvens beleven. Het boek ‘Weg uit de Peel’, van de bekende schrijver Jacques Vriens, komt tot leven in deze spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling. In het verhaal komen sociale thema’s, zoals sociale ongelijkheid en machtsmisbruik, aan de orde die (helaas) niet alleen tot de geschiedenis behoren maar ook ‘anno nu’ nog actueel zijn. De hoofdrol is echter voor de omgeving van het verhaal: De Peel.

‘Weg uit de Peel’ is te zien op 7, 8 , 9, 14, 15 en 16 juni, aanvang 20.30 uur bij Hoeve Willem III aan de Soemeersingel 127 in Helenaveen.

Meer informatie en kaartverkoop via www.weguitdepeel.nl.


Trefwoorden: weg uit de peel stichting de theatermakers hoeve willem iii
Geplaatst

woensdag 10 april 2019 | 12.17 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 28 maart 2020 | 12.27 uur

Auteur

Erik Bukkems


businessclub