SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 13 en zondag 14 april het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Groote Hoeven klaar voor de start

De werkzaamheden in de toekomstige groene woonwijk Groote Hoeven in Someren zijn in volle gang. Aannemersbedrijf Vissers-Ploegmakers is bezig met het bouwrijp maken van het plan waarin 170 woningen zijn gepland.

NWC kampioen

NWC uit Asten keert na één jaar afwezigheid terug in de tweede klasse. De ploeg van trainer Roel Nabuurs verpulverde Laar op eigen veld met 9-0 en omdat de resultaten op de andere velden in Astens voordeel waren, werd het kampioenschap in klasse 3C vervroegd een feit. SIRIS-tv sprak na de kampioenswedstrijd met enkele feestvierders.

Paaseieren verven

Pasen komt er aan en dan komt er in menig huishouden een gekleurd paasei op tafel. Grote kans dat dit ei in Ospel geverfd is. Bij Eivo, Eierververij Ospel, de grootste, professionele eierververij van Nederland. Jaarlijks rollen er in deze voormalige kippenstal aan de Kampersweg tientallen miljoenen gekleurde eieren van de band. Op zaterdag 6 april hield de eierververij een open dag, waar opvallend veel Somerenaren op af kwamen.

Deel 2:

Afscheid voorzitter Louis Maas

Theaterkoor Easy & Free hield op woensdag 10 april de jaarvergadering in De Vurherd in Lierop. Tijdens de jaarvergadering werd er ook afscheid genomen van voorzitter Louis Maas, die na 18 jaar aftrad.

31e Peelland Truckrun

KansPlus Asten-Someren-Deurne en GeJeJong-De Wik Deurne hielden op zondag 7 april de 31e Peelland Truckrun. SIRIS-tv kreeg een filmpje toegestuurd van MaartenNLX.

Muziek in de klas

In het kader van het 125-jarig jubileum van Harmonie Sint Cecilia uit Asten is er in 2018 een scholenproject opgestart. Er zijn door een werkgroep zes lespakketten uitgewerkt en samengesteld voor elke basisschool in Asten. Momenteel ligt er de wens om meer muziekonderwijs te geven op de basisscholen. Binnen het scholenproject wordt er nu in Asten gestart met ‘Muziek in de klas’. Op woensdag 10 april werden de lespakketten aan alle zeven Astense basisscholen aangeboden. Saxofonist Marcel van Oosterhout geeft tekst en uitleg.

39e Goudenparenconcert AMK

Het Astens Mannenkoor houdt op zaterdag 13 april het goudenparenconcert in De Klepel in Asten. Met 36 gouden paren en één diamanten paar wordt teruggekeken op hun trouwjaar 1968. Karel van Eenbergen en Louis Hoefnagels vertellen over deze 39e editie.

Praktisch Verkeersexamen groep 7 Someren

Veilig Verkeer Nederland-afdeling Someren hield op dinsdag 9 april voor de 18e keer het praktisch verkeersexamen met hulp van verkeersouders. Nadat de kinderen van groep 7 het landelijk theoretisch verkeersexamen hadden gedaan, moesten ze de verkeersregels, die ze op school geleerd hadden, in de praktijk uitvoeren.

Plaatsing insectenhotel

Op maandag 8 april plaatste het Varendonck College Someren, in samenwerking met bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius, in Asten een insectenhotel op het grasveld op de hoek Marsstraat-Floralaan in Asten. Dat deden ze samen met wethouder Theo Martens.