Hilvaria en Someren spelen gelijk

Op zondag 14 april gebeurde er In de wedstrijd Hilvaria-SV Someren van alles; een penalty, diverse gele kaarten en ook nog een rode kaart, na twee maal geel.

Someren scoorde in de eerste helft vanaf de elfmeterstip en Hilvaria scoorde in 65e minuut de gelijkmaker, toen Someren met tien man stond te spelen.

Vanaf de aftrap nam Hilvaria het initiatief en maakten ze het Someren erg moeilijk. In de vijfde minuut verscheen Dorus van Trier alleen voor doelman Maarten Werts, maar hij kreeg de bal, gelukkig voor Someren, niet goed op zijn schoen. Ook Coen van Oirschot was nog dicht bij de openingstreffer, maar via een miraculeuze redding wist Maarten Werts het doelpunt te voorkomen.

Na een kleine twintig minuten kwam Someren wat beter in de wedstrijd. Koen de Louw schoot tegen de keeper van Hilvaria en ook Fabio Peters kreeg een kans uit een voorzet van Maico Meulen. Maar ook Hilvaria bleef gevaarlijk. Uit een hoekschop werd net naast gekopt en Wesley van den Boomen moest aan de noodrem trekken, om erger te voorkomen. Dit leverde hem geel op. In de 39e minuut ontworstelde Koen de Louw zich aan zijn tegenstander, die nog probeerde te redden wat er te redden viel. Het gevolg was een overtreding in de zestien. De scheidsrechter legde de bal op de stip. Salim Zeroual wist deze kans te benutten en zette Someren op een 1-0 voorsprong.

In de rust werd er gewisseld bij Someren. Max Sonnemans kwam in het veld op de plaats van Wesley van den Boomen. Na twee minuten kreeg Max Sonnemans zijn eerste gele kaart en een paar minuten later zijn tweede en kon hij het veld alweer verlaten. Someren paste het team aan en probeerde zo Hilvaria van het scoren af te houden. Dit lukte tot de 65e minuut. Vanuit een vrije trap verscheen Joerie van Rijswijk alleen voor de doelman en nu werd het doel wel gevonden, 1-1. Hierna ging de tegenstander op zoek naar de volle winst. Met veel inzet en de uitstekende keeper Maarten Werts, wist Someren erger te voorkomen. Koen de Louw was in de 78e minuut nog wel op weg naar het doel van Hilvaria, toen een verdediger aan de noodrem trok. Met geel kwam deze speler er nog goed vanaf, maar de kans voor Someren was ook weg. De beste kansen waren nog voor Hilvaria, maar er werd niet meer gescoord. Someren kan tevreden zijn dat ze alsnog een punt meenamen uit Hilvarenbeek.