Café Brein: ‘Communicatie tussen mij en mijn partner met afasie’

Café Brein houdt op maandag 13 mei een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Het thema van deze avond is ‘‘Communicatie tussen mij en mijn partner met afasie’.

Praten is normaal gesproken iets vanzelfsprekends. Voor mensen met afasie is het elke dag weer een opgave om zich te uiten, hun ideeën en wensen kenbaar te maken. De taal niet begrijpen, moeite hebben met het vinden van de juiste woorden of juist veel spreken maar de ander begrijpt je niet. Afasie heeft een grote impact op je leven. Het bemoeilijkt het contact met anderen en belemmert je in het dagelijks functioneren. Dit kan tot frustraties en verdriet leiden bij de getroffenen en diens omgeving.

Als je partner wordt getroffen door afasie is dit van invloed op de relatie.

Communiceren is zowel voor degene met afasie als de gesprekspartner een hele klus. Door de afasie wordt het lastig om samen over problemen te praten.

Deze avond zal gastspreker Marlijn Alewijns, logopediste bij De Archipel, samen met een collega spreken over afasie en communicatie. Hoe communiceer je met je partner met afasie? Hoe kun je je partner met afasie het beste begeleiden? Welke hulpmiddelen zijn er en waar kun je terecht voor hulp en advies?

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen.

Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u welkom in Café Brein Helmond.

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie kunt u contact opnemen met lunchroom De Keyser, tel. 0492-590609. 


Trefwoorden: caf brein nah niet-aangeboren hersenletsel lunchroom de keyser
Geplaatst

dinsdag 16 april 2019 | 07.51 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 14 mei 2019 | 06.44 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub