SIRIS.nl

Someren/NWC VR1 weet de drie punten in eigen huis te houden

Someren/NWC VR1 wist op zondag 14 april de drie punten in eigen huis te houden.

Dit keer was de formatie van Ivo Veltrop en Tim van Ophoven met 2-0 te sterk voor de nummer 3 uit de competitie, VV Trekvogels uit Nijmegen. Eerder dit seizoen werd er in Nijmegen kansloos verloren van de Gelderse vrouwen met 5-1.

In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd. Beide teams wisten weinig kansen te creëren. De thuisploeg deed haar best, maar speelde niet het beste voetbal. Het baltempo lag veel te laag en in balbezit werd het veld te klein gehouden. Dit was voor de gasten erg gemakkelijk te verdedigen. Ondanks dat achterin alle ruimte lag om op te bouwen, werd te vaak de lange bal gespeeld en balverlies geleden. Ook misten de Somerense-Astense vrouwen in deze fase de scherpte en absolute wil om de tegenstander bij de strot te pakken. Met een 0-0 tussenstand gingen ze richting de thee.

In de tweede helft werd de thuisploeg sterker. Afspraken werden nagekomen, waardoor ze beter aan het voetballen kwamen. De verdediging onder leiding van Karlijn Kuijpers stond als een huis en gaf geen kans weg. Voorin werd te weinig benut en daarom werd in de 70e minuut de pijlsnelle Evi Schellens gebracht. Dit bleek uiteindelijk een goeie wissel te zijn.

In de 77e minuut kwam de thuisploeg volledig terecht op voorsprong. Shauny Regli wist vanuit een corner de bal achter de doelvrouw van De Trekvogels te koppen. Dit gaf de ploeg vleugels en ging het op zoek naar een tweede treffer, waarmee de wedstrijd beslist zou worden. Daar hadden ze amper twee minuten voor nodig. Lotte van Mourik kwam goed door over links. Met haar voorzet wist ze Evi Schellens te bereiken, die de 2-0 wist binnen te schieten. Deze 2-0 zou tevens de eindstand zijn.

Donderdagavond 18 april staat in Geffen de inhaalwedstrijd tegen Nooit Gedacht op het programma. Mocht deze wedstrijd gewonnen worden, dan staan de vrouwen van Someren/NWC, die bij aanvang van de competitie bestempeld werden als een van de degradatiekandidaten, op een knappe driee plaats.

Eerder dit seizoen wist de ploeg uit Geffen met maar liefst 0-4 te winnen in Someren.

Supporters zijn welkom en kunnen zelfs gratis meereizen met de bus. Deze vertrekt om 17.30 uur vanaf sportpark De Potacker.

Verslag: Ivo Veltrop.