Zangeres Wendy Woop is op maandag 22 april te gast in het SIRIS-radioprogramma VerzoekExpress van Piet en Willy Berkers.

Wendy komt tussen 20.00 en 22.00 uur haar nieuwe single ‘Mijn droom’ promoten.

Wendy Woop droomt over een nieuwe liefde in haar leven. “Ik ben eigenlijk ook al weer veel te lang alleen. Misschien wordt het wel weer tijd voor een nieuwe liefde”. Met die gedachte schreef Wendy Woop de Nederlandstalige tekst van haar nieuwe single ‘Mijn droom’.

Op de melodielijn van Sandie Shaw’s ‘Long Live Love’ uit 1965 heeft de uit Roosendaal afkomstige zangeres weer een echte ‘back on tour/‘back on trace‘ Wendy Woop-plaat in handen.

Muziek uit de jaren 50-60 is toch haar dingetje en dat straalt ze ook uit. Het is niet de eerste keer dat ze muziek uit de swifties, zoals ze dat zelf noemt, voorziet van een Nederlandstalige tekst. ‘Ik Leef van Rock and Roll’, ‘ en ‘Zaterdagnacht’, zijn maar enkele voorbeelden van haar uitgebrachte singles. Vorig jaar scoorde ze hoog met een nieuwe versie van 'De jukebox'.

Het is overigens niet zo gek dat Wendy juist van rock-'n-rollmuziek houdt. Wendy weet niet anders dan dat de jukebox een prominente rol speelt in het leven van haar ouders. Tijdens haar jeugd is ze opgegroeid met muziek van Fats Domino, Bill Haley, Buddy Holly en Sandie Shaw.

Op een gegeven moment besprak Wendy met haar ouders dat ze op zoek was naar een nieuwe single. ‘Het duurde maar even toen m’n moeder met dat plaatje van Sandie Shaw op de proppen kwam. Ik was die liedjes aan het luisteren en heb in de flow van een nieuwe liefde de tekst geschreven. Het gaat over mijn droom over mijn prins op het witte paard. Als ik schrijf zit er altijd een gevoel of een boodschap van mezelf in”.

 


Trefwoorden: siris-verzoekexpress verzoekexpress wendy woop piet berkers Willy Berkers
Geplaatst

vrijdag 19 april 2019 | 12.03 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 23 april 2019 | 07.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub