Glenwood House School Marimba Squad uit Zuid-Afrika in Someren-Heide

Wie eens muziek wil beluisteren die in deze omgeving echt niet zomaar elke dag live te horen is doet er wellicht goed aan om op maandag 29 april om 19.30 uur aanwezig te zijn in De Bunt in Someren-Heide.

Hier treedt dan de Glenwood House School Marimba Squad uit het Zuid-Afrikaanse George op. Zoals de naam al aangeeft is dit een schoolorkest. De 26 leden, zowel jongens als meisjes, zijn allemaal tussen de 14 en 17 jaar oud. Ze spelen levendige, meeslepende, melodieuze muziek op Afrikaanse marimba’s.

Ook de slagwerkgroep van Muziekvereniging Someren-Heide laat zich horen tijdens dit concert.

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in het Belgische Neerpelt kan als gemeenschappelijke deler van dit gebeuren worden gezien. De beide groepen nemen deel aan het EMJ, wat haar grenzen sinds enkele jaren verder als Europa heeft gelegd.

Het Zuid-Afrikaanse orkest heeft als voorbereiding op dit festival enkele optredens gegeven in Nederland, en op weg naar België kwam het goed uit om Someren-Heide aan te doen, en hier nog even een concertje mee te pikken.

Via de EMJ-organisatie werden de contacten gelegd, waarna er door Muziekvereniging Someren-Heide in snel tempo overnachtingsadressen bij de leden en een concert in De Bunt werden geregeld. De toegang is gratis.

De slagwerkers van Muziekvereniging Someren-Heide kregen hiermee ook een mooie gelegenheid om hun programma voor het EMJ nogmaals voor publiek uit te voeren. Zij zullen op zaterdag 4 mei om 12.40 uur, onder leiding van Ronald Gerards, optreden voor de festival jury in Theater Dommelhof in Neerpelt. 


Trefwoorden: muziekvereniging someren-heide glenwood house school marimba squad
Geplaatst

zondag 21 april 2019 | 15.03 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 30 april 2019 | 08.41 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub