Someren wint van Rood Wit Veldhoven

Op tweede paasdag had SV Someren aan het doelgemiddelde kunnen werken.

Maar wat erg moeilijk was in deze wedstrijd, was het benutten van de kansen. Rood Wit bleef lang hopen op een puntje in Someren, maar uiteindelijk wist Salim Zeroual in de 90e minuut de drie punten in Someren te houden.

Someren begon de wedstrijd met redelijk voetbal. Het probeerde via combinatievoetbal de spitsen te bereiken, wat ook vaak lukte. De scherpte bij de spitsen ontbrak en in de andere gevallen was doelman Mark Smulders een grote sta-in-de-weg. De eerste aanvallen van Someren waren al gevaarlijk en toen Maico Meulen in de vijfde minuut werd gestopt middels een overtreding, kreeg Salim Zeroual de gelegenheid, om vanaf randje zestien aan te leggen. Hij schoot onhoudbaar binnen en bracht Someren op een verdiende 1-0 voorsprong.

Er kwamen in de loop van de eerste helft nog enkele kansen voor Koen de Louw, maar zijn vizier stond niet op scherp. Rood Wit stelde hier weinig tegenover. In de 45e minuut gaf Someren een bal weg aan Rood Wit om de bal over de zijlijn te spelen. Vanuit de ingooi wist Mike Meulenbroek te scoren. Hierdoor gingen de partijen rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Someren aanvallend en kansen creërend en Rood Wit probeerde de verdediging gesloten te houden. Toch was Rood Wit in de 48e minuut dicht bij een tweede treffer. Bart Driessen ging alleen op doelman Maarten Werts af. De aanvaller twijfelde te lang, waardoor hij schuin voor het doel kwam te staan en de bal in het zijnet schoot.

Daarna begon Someren aan het “kansenfestival”. Mike Verdonschot, Koen de Louw, Thijs Martens en Salim Zeroual kregen de mogelijkheid, om Someren op voorsprong te zetten. Maar dit lukte niet. Toen iedereen er vanuit ging dat de 1-1 ook de eindstand zou worden, werd daar door Someren anders over gedacht. In de extra tijd wist Wesley van den Boomen nog een goede voorzet te geven en de inlopende Salim Zeroual kopte de bal binnen. Ook doelman Smulders had hier geen antwoord meer op.

Verslag: Fons Hasselman
Foto's: Gerard Verdonschot