Broer Hilverda (1939) uit Someren ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Dilia Blok reikte het lintje aan Broer uit tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Broer Hilverda werd in 1950 op elfjarige leeftijd lid van voetbalvereniging SV Someren. Door een zware blessure in 1965 moest hij met actief voetbal stoppen. Sinds die tijd heeft hij zich vol overgave als vrijwilliger ingezet voor de voetbalclub. Een groot deel van zijn tijd heeft hij aan de voetbalclub gegeven en mede door zijn enorme inzet is de club gegroeid tot wat deze nu is: een grote voetbalvereniging in Someren, met ook leden van buiten Someren-dorp, die verbindt en volop plezier geeft aan de leden.

Een opsomming van zijn verdiensten voor SVS:

1991-heden: Lid en adviseur VUT-ploeg SV Someren

Deze club van ongeveer twintig ouderen is iedere dinsdag aanwezig om allerlei klusjes op en rond het sportpark te doen. Ieder lid heeft zijn eigen specialiteiten en samen zorgen zij ervoor dat het park er schoon, goed onderhouden en aantrekkelijk bij ligt. Ook het sociale aspect van deze dinsdagochtenden is belangrijk. De binding met de club blijft, ook als leden niet meer actief kunnen deelnemen. Broer begeleidt de vrijwilligers en adviseert in hun werkzaamheden. Ook weet hij de leden steeds opnieuw te motiveren en bij elkaar te houden.

1990-heden: Voetbaltrainer voor 5/6 jarigen

Broer Hilverda verzorgt de voetbaltrainingen voor de allerkleinsten. Het betreft de wekelijkse voorbereiding en het verzorgen en leiden van de volledige training. Hij weet als geen ander hoe de kinderen enthousiast te krijgen en te houden voor het voetbalspel. Omgang met de kinderen gaat hem heel gemakkelijk af. Wekelijks zien de kinderen uit naar de training. Eén keer per jaar is er ook de alom geprezen diplomauitreiking die in 2019 voor de vijfde keer met succes zal plaatsvinden.

1990-heden: Adviseur voetbaltechnische commissie SV Someren

Broer is adviseur van de voetbaltechnische commissie ten aanzien van de ontwikkeling van jeugdspelers.

Ook vóór 1990 was Broer Hilverda erg actief binnen SVS.

Zijn verdiensten in die periode:
* Mede-oprichter clubblad en lid van de redactie (1971-1973)
* Mede-oprichter en secretaris veteranenafdeling (1965-1978)
* Secretaris materiaal- en terreincommissie (1965-1973)
* Secretaris juniorenafdeling (1978-1982)
* Secretaris seniorencommissie (1983-1986)
* Secretaris hoofdbestuur (1982-1987)


Trefwoorden: koninklijke onderscheiding lid in de orde van oranje-nassau broer hilverda burgemeester dilia blok
Geplaatst

vrijdag 26 april 2019 | 14.17 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 27 april 2019 | 16.55 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub