Joost van den Heuvel (1960) uit Someren ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Dilia Blok reikte het lintje aan Joost uit tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Joost van den Heuvel zet zich al vele jaren in voor de gemeenschap.

Hij is een goede organisator, weet anderen te motiveren en treedt vaak op als mentor. Hij is vernieuwend, altijd in voor nieuwe ideeën en weet van aanpakken. Bovendien is hij een uitstekend presentator. Hij is een trouw vrijwilliger en men kan altijd op hem bouwen.

Een opsomming van zijn verdiensten:

2017: Vrijwilliger bij toneelvoorstelling ‘Het Dagboek van Anne Frank’

In 2017 heeft toneelvereniging Crescendo de indrukwekkende voorstelling ‘Het Dagboek van Anne Frank’ opgevoerd. De Ruchte was vele malen uitverkocht en de recensies waren vol lof. Joost is geen lid van Crescendo, maar hij heeft aan dit project een grote bijdrage geleverd. Vele uren heeft hij besteed aan voorbereiding, begeleiding en het verlenen van hand- en spandiensten. Hij was bij alle uitvoeringen aanwezig en ontving het publiek.

Naar aanleiding van dit toneelstuk heeft er in de bibliotheek Someren een tentoonstelling plaatsgevonden ‘De kracht van het persoonlijk verhaal 1940-1945’, een tentoonstelling met persoonlijke verhalen van onderduikers uit de regio, ondersteund met foto's en attributen. Joost was aanspreekpunt voor de tentoonstelling en heeft een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming hiervan. De tentoonstelling trok vele bezoekers, waaronder scholen en veteranen.

1996-heden: Vice-voorzitter Oranjecomité Someren-Dorp

Joost van den Heuvel is actief betrokken bij de voorbereidingen op Koningsdag en stuurt vrijwilligers aan. Op de dag zelf is hij al vroeg aanwezig om mensen welkom te heten en de kindermarkt in goede banen te leiden. Tijdens de aubade treedt hij op als presentator.

1994-heden: Vrijwilliger en bestuurslid bij carnavalsvereniging De Meerpoel
In 1995 was Joost Prins Carnaval bij De Meerpoel. Sindsdien is hij op verschillende terreinen actief binnen de vereniging. Zo was hij secretaris en penningmeester van de Prinsengarde, is hij mede-organisator van de jaarlijkse activiteit op Prinsjesdag en van Reundje Meerpoel en neemt hij deel aan de zaonikavonden. Hij had zitting in het bestuur van de vereniging en heeft in die tijd vooral het jeugdcarnaval een boost gegeven. Vele jaren had Joost zitting in de prinsenkeuzecommissie en hij ondersteunde dertien jaar het Prinsenpaar.

1986-heden: Vrijwilliger bij Joek Someren

Joek organiseert de jaarlijkse Kennedymars in Someren. In het verleden heeft het Joek vele jaren op de inbreng van Joost van den Heuvel mogen rekenen. De laatste jaren treedt hij meer op de achtergrond, maar tijdens het Kennedyweekend is hij altijd aanwezig en springt bij waar nodig.


Trefwoorden: lid in de orde van oranje-nassau koninklijke onderscheiding joost van den heuvel burgemeester dilia blok
Geplaatst

vrijdag 26 april 2019 | 14.17 uur

Laatst gewijzigd

zondag 28 april 2019 | 13.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub