Boekjes & Babbels voor kleintjes van 0-4 jaar in bibliotheken Asten en Someren

Op woensdag 15 mei opent Bibliotheek Asten en op woensdag 29 mei opent Bibliotheek Someren van 10.30 tot 11.30 uur de deuren speciaal voor kleine kinderen van 0 tot 4 jaar.

Het gezelligste uurtje in de bibliotheek is toch wel 'Boekjes & Babbels'.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier.

Tijdens 'Boekjes & Babbels' van de bibliotheek staat een thema centraal. Deze keer is dat gezonde voeding en werkt de bieb samen met de GGD.

Sinds 2009 doet de bibliotheek mee met het landelijke project BoekStart. Alle ouders met een baby van drie maanden krijgen van de gemeente een brief thuis met een waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje. In dit koffertje zitten twee boekjes, een boekenlegger en een informatiefolder. Al ruim 2.500 ouders hebben inmiddels het koffertje opgehaald in de Bibliotheek Helmond-Peel en hun baby gratis ingeschreven als lid. 

Iedere keer wordt er een speciale activiteit georganiseerd voor ouders en lezen ze telkens voor uit een mooi prentenboek. Naast het voorlezen is deze ochtend een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen, onder het genot van een kopje koffie of thee. Uiteraard kunt u samen met uw kindje boekjes uitzoeken voor thuis. Tijdens dit moment is er ook gelegenheid om je kindje gratis lid te maken van de bieb.

Op 15 en 29 mei lezen ze voor uit ‘Rupsje Nooitgenoeg”. Extra leuk want Rupsje Nooitgenoeg bestaat 50 jaar.

Aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/boekstart.


Trefwoorden: boekjes babbels
Geplaatst

zaterdag 27 april 2019 | 11.12 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 15 mei 2019 | 11.24 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub