Someren verliest van Beerse Boys

Someren liet zich op zondag 28 april op De Potacker aftroeven door een feller en agressiever Beerse Boys.

Deze ploeg speelde met vel inzet en maakte veel meters. Dit in tegenstelling tot Someren. Ze probeerden wel onder de druk uit te voetballen, maar dit lukte niet. Na een ruststand van 0-0 ging Beerse Boys, door een doelpunt in de 65e minuut, met de drie punten naar huis.

Vanaf de aftrap liet Beerse Boys zien waarvoor ze naar Someren waren gekomen. Niets weggeven en proberen met veel beleving het Someren moeilijk te maken. En dit lukte aardig. De beste kansen waren ook voor de bezoekers en de thuisclub mocht doelman Maarten Werts dankbaar zijn, dat er in de eerste helft geen tegendoelpunt viel. In de 16e minuut werd Someren al gered door de paal, vanuit een corner.

Het duurde tot de 27e minuut voordat Someren gevaarlijk werd. Een doorspeelbal van Koen de Louw kwam bij Maico Meulen. Hij strandde op doelman Rob Wilborts. Een voorzet van Wesley van den Boomen ging strak voor het doel langs en er waren geen spelers van Someren aanwezig om dit kansje binnen te schieten. In de 38e minuut kreeg Dennis Schapendonk de grootste kans in de eerste helft. Doelman Maarten Werts kwam uit en wist deze kans onschadelijk te maken. Ook Daan Mulders kreeg nog een goede schietkans, maar zijn schot was geen probleem voor de Somerense doelman.

Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. Daan Mulders had een vrije kopkans, maar weer was Maarten Werts de winnaar. Dat dit niet goed kon blijven gaan, bleek dan ook in de 65e minuut. Een corner werd voor het doel gebracht en in de drukte wist Pepijn van Spreuwel dat bal binnen te werken en zorgde hij er voor dat Beerse Boys op een terechte voorsprong kwam.

Someren wisselde en Thijs Martens en Luc Bouwmans kwamen in het veld voor Maico Meulen en Joost van der Velden. Hierdoor kreeg Someren aanvallend wat meer grip op de wedstrijd, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Justin Hoeben liet nog een goed schot los, waarbij doelman Rob Wilborts redding bracht ten koste van een hoekschop. Uit een hoekschop schoot Koen de Louw nog net over het doel, maar een doelpunt viel er niet meer.

Hierdoor werd Beerse Boys de verdiende winnaar. Volgende week moet Someren uit naar Braakhuizen en er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden, willen ze daar een resultaat behalen.

Verslag: Fons Hasselman.
|Foto's: Jan van de Broek