JOEK, de organisator van de Kennedymars in Someren, heeft de samenwerking met het bedrijf MyLaps met drie jaar verlengd.

Dit Haarlemse bedrijf, de grootste ter wereld op het gebied van sporttijdwaarneming, verzorgt de tijdsregistratie van de wandelaars én zorgt ervoor dat anderen de wandelaars kunnen volgen. In samenwerking met het bedrijf heeft JOEK de Kennedymars-app nog verder verbeterd.

De afgelopen twee jaar heeft JOEK samen met MyLaps gezocht naar de beste manier om de doorkomsttijden van de wandelaars bij de tussenposten te registreren. Na het eerste jaar met chips aan de schoen, kozen zij afgelopen jaar voor een chip in het startnummer. Deze tweede variant bleek succesvol: de tijdsmeting bleek accurater en wandelaars hadden geen last meer van een chip tussen de veters. JOEK heeft nu besloten een meerjarige samenwerking met MyLaps aan te gaan.

Het eerste jaar werkte de Kennedymars-app niet goed. Afgelopen jaar was de app uiterst succesvol en hebben ruim 6.000 mensen er gebruik van gemaakt. In aanloop naar de 57ste Kennedymars is de app verder verbeterd. JOEK blijft hier de komende drie jaar gebruik van maken.

Familie, vrienden en bekenden kunnen via de app een wandelaar volgen gedurende de Kennedymars of het Rondje Someren. Dit kan op twee manieren: via GPS of op basis van de gemiddelde snelheid. De eerste manier is het meest accuraat, dan ziet de volger direct op de kaart nagenoeg de exacte locatie van de wandelaar. Dit vraagt echter veel batterij van de telefoon van de wandelaar. De andere optie is minder accuraat. Als een wandelaar bijvoorbeeld een tijd bij een post gaat zitten om te rusten, kan het voorkomen dat de wandelaar nog niet op het punt is dat in de app wordt aangegeven. De app gaat namelijk uit van de gemiddelde snelheid en weet niet de exacte locatie van de wandelaar. Hier dienen volgers rekening mee te houden.

In de app zit ook de "Social sharing"-functie. De wandelaar kan de app koppelen aan zijn of haar social media-account zoals Facebook of Twitter. Er wordt dan automatisch een update op social media geplaatst zodra hij of zij een scanpost passeert. Ook zo kunnen volgers op de hoogte blijven.
Download de vernieuwde app

De vernieuwde app voor dit jaar is te downloaden via de Appstore of Google Play. Zoek op "Kennedymars Someren" of via www.kennedymars.nl/mobiele-app.

MyLaps is de grootste aanbieder ter wereld op het gebied van sporttijdwaarneming. Het Haarlemse bedrijf voorziet onder meer de MotoGP, Nascar en de Olympische Spelen van materiaal. Ook bij talloze wielertoertochten, triatlons en hardloopwedstrijden wordt de techniek van dit bedrijf gebruikt. Jaarlijks gaat het in totaal om tienduizenden evenementen. De Kennedymars staat nu in een mooi rijtje van professionele evenementen.


Trefwoorden: kennedymars joek
Geplaatst

maandag 29 april 2019 | 13.10 uur

Laatst gewijzigd

maandag 29 april 2019 | 14.18 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub