Bij D’n Hoef in Lierop wordt op zondag 19 mei een KinderzwerfboekStation opgericht.

Daarna kunnen de kinderen uit Lierop en omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Hansje Welten (directeur D’n Hoef Lierop) is blij met het KinderzwerfboekStation bij D’n Hoef: ‘We zijn er al een poos mee bezig. De kinderen die D’n Hoef bezoeken maken er veelvuldig gebruik van tijdens onderwijs- en zorguren. Ik wil ook graag proberen om meer kinderen ervan te laten meegenieten. Als kinderen en ouders moeten wachten op hun broertje of zusje dat begeleiding op D’n Hoef heeft, kunnen ze nu een boek pakken. Ze vervelen zich dan niet. En als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven. Hopelijk kijken de ouders ook nog in hun boekenkast thuis of zij boeken hebben die een ander kind mag lezen. Ze hoeven er alleen maar een sticker op te plakken en bij ons in de kast te doen. Kenmerkend voor de kast op D’n Hoef is dat er ook tijdschriften en boeken voor volwassenen in komen, die te maken hebben met opvoeden. Natuurlijk zijn de kinderen uit Lierop en omgeving ook welkom om een kinderzwerfboek te komen halen uit de kast bij onze poort op Vaarsehoef 3 in Lierop.''

Op zondag 19 mei om 12.00 uur is de officiële opening en vanaf dan kan iedereen een kinderzwerfboek op D’n Hoef komen halen en natuurlijk ook een ander zwerfboek terugzetten.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn.

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen. Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl. Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.


Trefwoorden: du2019n hoef kinderzwerfboekstation kinderzwerfboek hansje welten
Geplaatst

woensdag 01 mei 2019 | 11.43 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 21 mei 2019 | 16.06 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub