Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni speelt theatergroep BLUV in Natuurtheater De Donck in Someren de voorstelling 'Oorlogstuig'.

Oud-Speledonckers-regisseur Harold Schraven brengt de muzikale theatervoorstelling ‘Oorlogstuig’ in intieme versie terug naar Someren. De rol van ‘Tante Roosje’ wordt gespeeld door de van oorsprong Lieropse Sanne Maas. Ook oud-Speledonckers Willem Snijders en Geert van den Hurk treden aan.

Het stuk ‘Oorlogstuig’ geniet in Someren en omstreken al enige bekendheid, toen de Speledonckers het verhaal van Tante Roosje in 2016 vertelden. Met Theatergroep BLUV brengt Schraven Roosjes verhaal in een intieme setting met een kleine groep van vijftien spelers.

Het blijven vertellen van oorlogsverhalen is noodzakelijk, ook (of misschien juist) anno 2019. Met die insteek begon Theatergroep BLUV aan dit toneelstuk: niet alleen maar samen spelen, zingen en dansen, maar een steentje bijdragen aan een toekomst van verdraagzaamheid en wederzijds respect voor wie dan ook. Daarom is het zo belangrijk dat, in een jaar waarin het 75 jaar geleden is dat Brabant werd bevrijd, oorlogsverhalen worden verteld.

De voorstellingen zijn in natuurtheater De Donck in Someren op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni. Aanvang 20.30 uur.

Meer info: www.tgbluv.nl.

De voorstelling gaat over het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser, een jonge geëmancipeerde danslerares in oorlogstijd en joods. Roosje had dansscholen in Tilburg, ’s Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond en was ondanks verraad door haar (ex)man niet van plan deze op te geven. Roosje belandt via diverse kampen uiteindelijk in Auschwitz waar ze dankzij haar sterke karakter weet te overleven. Door letterlijk te dansen met de vijand.


Trefwoorden: natuurtheater de donck theatergroep bluv oorlogstuig
Geplaatst

vrijdag 03 mei 2019 | 10.45 uur

Laatst gewijzigd

zondag 30 juni 2019 | 08.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub