Werkzaamheden Provincialeweg-Heesakkerweg

Op de kruising Heesakkerweg-Beatrixlaan in Asten is een rotonde gerealiseerd.

Tijdens de aanleg van de rotonde is het doorgaande verkeer om de werkzaamheden heen geleid.

Binnenkort wordt de nieuwe rotonde aangesloten op de Heesakkerweg en wordt de weg tussen deze nieuwe rotonde en de Witvrouwenbergweg voorzien van nieuw asfalt.

Tijdens deze werkzaamheden wordt de Provincialeweg/Heesakkerweg tussen Witvrouwenbergweg in Someren en Wilhelminastraat in Asten afgesloten voor al het motorisch verkeer.

De werkzaamheden duren van maandag 13 tot en met donderdag 30 mei. Als alles volgens planning verloopt, is de brug 31 mei weer toegankelijk.

Voor al het motorisch verkeer wordt een omleiding via de A67 ingesteld. Houd rekening met extra reistijd. Alleen de parallelweg blijft toegankelijk voor voetgangers en (brom)fietsers. Het fietsverkeer naar het Varendonck College wordt omgeleid omdat een gedeelte van de parallelweg richting de achteringang van de school is afgesloten.

Momenteel wordt de betonverharding van de Provincialeweg tussen de Ter Hofstadlaan en Witvrouwenbergweg in Someren voorzien van nieuw asfalt. Deze werkzaamheden duren volgens planning tot en met 10 mei. De weg is afgesloten voor al het motorisch verkeer en er is een omleiding ingesteld. (Brom)fietsers kunnen gewoon gebruik maken van het fietspad.

Vanaf 31 mei gaat de volgende fase in waarbij de Heesakkerweg tussen de Beatrixlaan en Wilhelminastraat en tussen de Wolfsberg en N279 wordt afgesloten. Ook hier wordt het doorgaande verkeer via de A67 omgeleid.

Op www.asten.nl staat informatie over de werkzaamheden.

Vanaf 13 mei rijdt buslijn 320 door werkzaamheden aan de Provincialeweg een andere route. Tot woensdag 29 mei vinden werkzaamheden plaats aan de Provincialeweg/Heesakkerweg tussen de Witvrouwenbergweg en de Wilhelminastraat. Hierdoor is deze weg niet toegankelijk voor de bus en rijdt buslijn 320 flink om. De haltes die komen te vervallen die periode zijn:
Halte Heesakkerweg, Halte Missiehuis aan de Wilhelminastraat, Halte Kerkstraat in Asten en Halte Tuinstraat in Asten.


Trefwoorden: rotonde
Geplaatst

donderdag 02 mei 2019 | 09.59 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 02 mei 2019 | 08.59 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub