Op maandag 29 april was gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide het toneel van een bijzonder slagwerkconcert.

De 25 jongens en meisjes, allemaal tussen de 14 en 17 jaar oud, van de Glenwood House School Marimba Squad uit het Zuid-Afrikaanse George lieten onder leiding van Jan-Erik Zwart de volle zaal bruisen met hun aanstekelijke, melodieuze, tropisch warme klanken waarbij ook nog werd gezongen.

De slagwerkgroep uit Someren-Heide bracht het programma ten gehore wat men op zaterdag 4 mei wil laten beoordelen door de Jury van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt. Ook de Zuid-Afrikaanse slagwerkers nemen deel aan dit evenement, waarvan de naam de lading dus niet meer geheel dekt. Het was een behoorlijk contrast in De Bunt.

Na afloop van het concert gingen de gastmuzikanten mee naar hun gastgezin. Dinsdagochtend kon er geshopt of uitgeslapen worden en later op de dag kregen de jongens en meisjes van de Glenwood House School Marimba Squad nog een excursie aangeboden naar de fabriek van Adams, de bekende producent van muziekinstrumenten voor slagwerk in Ittervoort.

Komend weekend treffen de beide orkesten elkaar dus weer in Belgiƫ. Zaterdag om 12.40 uur begint de slagwerkgroep van Muziekvereniging Someren-Heide, onder leiding van Ronald Gerards, aan haar programma in theater De Dommelhof.

Zondag om 12.40 uur treden de Zuid-Afrikaanse muzidansers aan voor de EMJ-jury.


Trefwoorden: europees muziekfestival slagwerkgroep muziekvereniging someren-heide glenwood house school marimba squad jan-erik zwart
Geplaatst

donderdag 02 mei 2019 | 19.33 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 02 mei 2019 | 21.11 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub