SIRIS-tv zendt op zaterdag 4 en zondag 5 mei het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Vloggers voor Vrijheid (3) - Thijs & Jo

‘Die foto is gemaakt omdat mijn ouders bang waren dat mijn broers opgepakt zouden worden tijdens de oorlog.’ Thijs leert over de heftige ervaringen van zijn opa Jo. Het is ontzettend belangrijk dat vrijheid en de betekenis hiervan worden doorgegeven aan de volgende generaties. Dus ga het gesprek aan.

Rondje Koningsdag

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, was er in de gemeenten Asten en Someren een heleboel te doen. SIRIS-tv maakte een Rondje Koningsdag door Asten, Heusden, Ommel, Someren, Someren-Heide, Someren-Eind en Lierop, waar de kleur oranje de kleur van de dag was.

Huldiging NWC

NWC uit Asten is kampioen in de derde klasse C. Op zaterdag 20 april werden de kampioenen op sportpark ’t Root gehuldigd.

 

Deel 2:

Uitnodiging voor lintjesregen

De uitreiking van de koninklijke onderscheidingen in de gemeente Someren ging op vrijdag 26 april anders dan in andere jaren. Burgemeester Dilia Blok ging naar zes inwoners van Someren en Lierop toe om aan hen een uitnodiging te overhandigen om naar het gemeentehuis te komen. Gemeentebode Theo van Heugten bracht de burgemeester in een flitsend oranje autootje naar de desbetreffende adressen.

Martien Kusters Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Martien Kusters uit Lierop kreeg op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. Burgemeester Dilia Blok reikte het lintje aan Martien uit tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Frans van Eijk Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Frans van Eijk uit Someren ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Dilia Blok reikte de versierselen aan Frans uit tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Fokko Keun Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Fokko Keun uit Someren ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Dilia Blok reikte de onderscheiding aan Fokko uit tijdens de jaarlijkse lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Riky Peeters-van der Schouw Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Riky Peeters-van der Schouw uit Lierop ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Dilia Blok reikte de ondercheiding aan Riky uit tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Joost van den Heuvel Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Joost van den Heuvel uit Someren ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Dilia Blok reikte het lintje aan Joost uit tijdens de jaarlijkse lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Broer Hilverda Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Broer Hilverda uit Someren ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Dilia Blok reikte het lintje aan Broer uit tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Koninklijke onderscheiding voor Toon van de Ven

Toon van de Ven uit Ommel ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hubert Vos reikte het lintje aan Toon uit in De Pelgrim.

Koninklijke onderscheiding voor Martien Waals

Martien Waals uit Heusden ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hubert Vos reikte het lintje aan Martien uit bij hem thuis.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 03 mei 2019 | 18.57 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 03 mei 2019 | 18.02 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub