Someren verliest van Braakhuizen

Een goed spelend Someren ging toch zonder punten terug naar huis na de wedstrijd tegen Braakhuizen.

Someren creƫerde diverse kansen, maar er werd gewoon te weinig gescoord. Braakhuizen deed dat anders. Als zij een kans kregen, wisten zij deze wel te benutten. En wie de meeste doelpunten maakt is de winnaar.

Vanaf het begin van de wedstrijd nam Someren het initiatief. Dit resulteerde al in de tweede minuut tot een grote kans. Freek van Bussel werd aangespeeld en hij legde de bal panklaar neer voor Koen de Louw. Het schot belandde tegen de lat. Dit had echt een doelpunt moeten zijn. Dan had Someren ook wat gemakkelijker kunnen gaan voetballen.

In de 15e minuut werd er verdedigend bij Someren een fout gemaakt, waardoor Ryan Maas een vrije kans kreeg. Hij liet deze kans niet onbenut en schoot Braakhuizen op een 1-0 voorsprong. Someren bleef na deze tegenvaller toch de aanval zoeken. Een aanval over diverse schijven werd afgerond door Koen de Louw, maar de doelman van Braakhuizen stond op de juiste plaats. In de 25e minuut was er weer een grote kans voor Someren. Uit een voorzet van Freek van Bussel kreeg Oelse Venhuizen een niet te missen kopkans. Maar hij kopte de bal toch net naast het doel. Braakhuizen stelde hier maar weinig tegenover, maar ging wel met een 1-0 stand naar de thee.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Someren was veel aan de bal, maar Braakhuizen benutte de kansen die ze kreeg. In de 51e minuut liep Romano ter Linden vanaf eigen helft richting doel van Someren. Zonder dat hem iets in de weg werd gelegd, schoot hij vanaf de zestien meter de bal onhoudbaar in de kruising, 2-0. Kort hierna deed Someren nog iets terug. Een voorzet van Fabio Peeters werd onhoudbaar binnengekopt door Oelse Venhuizen, 2-1.

Braakhuizen bleef gevaarlijk met zijn uitvallen en het duurde tot de 64e minuut alvorens Braakhuizen weer wist te scoren. Nu was het Robin Sweegers die Maarten Werts kansloos liet. In de 80e minuut was er een aanval van Someren, waarbij Koen de Louw de bal meegaf aan Freek van Bussel en hij scoorde de 3-2.

In de slotfase kreeg Someren nog enkele goede kansen, maar het derde doelpunt viel niet meer.

Verslag: Fons Hasselman.
Foto's: Jan van de Broek