Beleef techniek in de regio op de Hotspot Hightech Helmond-de Peel

In de Brainport Regio wordt van maandag 20 mei tot en met zaterdag 25 mei voor de achtste keer de Dutch Technology Week (DTW) gehouden.

Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Als techniekregio bij uitstek heeft de regio Helmond-de Peel tijdens de DTW een interessant programma.

Zo vindt op zaterdag 25 mei een groot publieksevenement plaats: de Hotspot Hightech Helmond-de Peel. Van 11.00 tot 17.00 uur vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Op verschillende hotspotlocaties geven technologiebedrijven een kijkje in de keuken.

Op de hotspot Helmond-de Peel bij Franke Nederland (aan de Lagedijk 13 in Helmond) bundelen vijftig technologiebedrijven uit de regio Helmond-de Peel hun krachten en presenteren samen wat techniek voor de regio betekent. De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zorgen voor een interactief programma, waarbij het draait om techniek ontdekken en beleven.

De samenwerkende organisaties richten zich met dit evenement op kinderen en jongeren en hun ouders. De doelgroepen worden niet alleen via de media maar ook in samenwerking met scholen enthousiast gemaakt. Met de actie 'Bedrijf in een doosje' worden schoolklassen van
alle basisscholen in de Peelregio uitgedaagd - ruim 6.000 kinderen in de groepen 6 en 7 - hun creativiteit te laten zien en zo vraagt de organisatie op een unieke manier aandacht voor het evenement op 25 mei.

Kijk op www.dutchtechnologyweek.nl voor het volledige programma of volg de activiteiten in de regio Helmond-de Peel via www.hightechhelmonddepeel.nl.


Trefwoorden: franke nederland high tech ontdekkingsroute hotspot hightech helmond-de peel dutch technology week
Geplaatst

maandag 06 mei 2019 | 16.59 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 21 mei 2019 | 13.46 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub