Someren/NWC was op zondag 5 mei zeker in de eerste helft geen schijn van wat het de laatste wedstrijden liet zien.

Juist op fysieke kracht en inzet werd de ploeg afgetroefd tegen het lager geklasseerde VV Bavel. De formatie van Ivo Veltrop werd uiteindelijk met duidelijk verschil aan de kant gezet. Bavel won met 3-1.

Eigenlijk vanaf het eerste moment waren de veldverhoudingen duidelijk. Someren/NWC hield het veld compact en liet de thuisploeg voornamelijk aan de bal. VV Bavel wist dat initiatief om te zetten in verschillende snelle aanvallen. In de eerste fase lukte het ze nog niet om een gaatje te slaan in de goed georganiseerde defensie van Someren/NWC. Toch creëerde vooral Bavel wel enkele mogelijkheden. Bavel-speelster Ilse van der Heijden schoot een voorzet vanaf links net naast en ook Hilde Veth verscheen in kansrijke positie, maar haar inzet miste kracht en precisie.

Someren/NWC kwam er sporadisch uit via een tegenaanval, maar de Bavelse verdediging gaf geen krimp. Door het statische aanvallende spel en te weinig strijd, werd het ze ook niet moeilijk gemaakt. Steeds weer werden de diepteballen onderschept en kon Bavel gaan bouwen aan een nieuwe aanval. Dit leidde uiteindelijk ook tot een op dat moment logische voorsprong. Terwijl iedereen aan een handsbal en een penalty dacht, paste de scheidsrechter de voordeelregel toe. Een van de Bavel-speelsters profiteerde door de bal bekeken naar de verre hoek te schieten: 1-0. Dit was de ruststand.

In het tweede deel van de wedstrijd liet die tweede goal niet lang op zich wachten. Vlak na rust breidde Bavel de voorsprong uit. Ze kregen de bal mee op links en schoten tegendraads in de hoek, buiten bereik van keepster Lindsey Stultiëns. Na de 2-0 moest Someren/NWC verder uit haar schulp komen. De ploeg stroopte de mouwen op en bracht met Kim Bankers een extra aanvaller binnen de lijnen. De thuisploeg had even moeite met het opportunistische spel en dit leidde bijna tot de aansluitingstreffer van Shauny Regli. Helaas miste zij het vertrouwen om de bal met links binnen te schieten. Het sterk spelende VV Bavel kreeg de wedstrijd te snel terug in handen.

Door het steeds meer aanvallende spel, werden de ruimtes achterin bij Someren/NWC groter. Uiteindelijk wist VV Bavel hiervan te profiteren, toen de thuisploeg snel omschakelde na balverovering. Even was de organisatie helemaal weg bij Someren/NWC en na een aanval over de rechterkant, wist een van de Bavel-speelsters oog te houden voor een mee opgelopen speelster. De bal werd breed gespeeld en werd keurig binnengeschoven: 3-0. Met die treffer was het verzet definitief gebroken. In de slotminuut leidden de groenwitten nog slordig balverlies, waardoor de 3-1 nog op het scorebord kwam. Het was Kim Bankers, die na lang blessureleed, weer een goal wist mee te pikken en zo de eer nog een beetje wist te redden voor Someren/NWC.

Volgende week wacht er wederom een zeer lastige tegenstander. Op sportpark De Potacker moet er afgerekend gaan worden met de nummer 2 uit de competitie, VV Maarssen. Deze ploeg is op dit moment al zes wedstrijden ongeslagen en ze mogen zich gaan opmaken om te gaan strijden in de nacompetitie om te promoveren naar de Topklasse.

Door het verlies tegen VV Bavel heeft SV Someren/NWC nog 1 punt nodig om zich definitief veilig te spelen en daarmee zou de doelstelling voor dit seizoen behaald zijn. Zelfs bij een eventueel verlies tegen VV Maarssen en een verlies voor DSE en/of Prinses Irene is de ploeg veilig en kan het zeggen, dat het een zeer geslaagd seizoen is geweest.

De aftrap op zondag 12 mei tegen VV Maarssen is om 12.00 uur. Supporters zijn welkom.

Verslag: Ivo Veltrop.


Trefwoorden: vrouwen someren-nwc vv bavel
Geplaatst

dinsdag 07 mei 2019 | 10.50 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 mei 2019 | 10.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub